Cum te pot ajuta shake-urile de proteine ​​să pierzi în greutate

Shake proteic - Foto: Freepik @gerain0812
Pot fi folosite în diferite moduri pentru a pierde în greutate. Este important să cunoașteți factorii de greutate corporală în ceea ce privește cantitatea de proteine folosită ​​benefică pentru rezultatele dumneavoastră.

Shake-urile de proteine pot fi un instrument util pentru pierderea în greutate atunci când sunt folosite corect, ca parte a unei diete sănătoase și a unui stil de viață activ.

Cercetătorii au descoperit că cei ce folosesc pudră de proteine în dieta lor ​​aveau niveluri mai scăzute de zahăr din sânge și pofta de mâncare este redusă după ce au mâncat această masă. Acest lucru se poate datora faptului că proteinele durează mai mult pentru ca organismul să fie digerate decât carbohidrații.

De ce să consumi shake-urile proteice

Proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații și grăsimile, ceea ce poate reduce pofta de mâncare și aportul caloric total. Consumul unui shake de proteine ca gustare sau în locul unei mese poate ajuta la controlul foamei. 

În timpul pierderii în greutate, este important să menții masa musculară. Proteinele ajută la repararea și creșterea mușchilor, ceea ce este esențial pentru un metabolism sănătos. Shake-urile de proteine pot asigura un aport adecvat de proteine, mai ales dacă ești activ fizic.

Shake-urile de proteine sunt ușor de preparat și pot fi o opțiune convenabilă pentru o masă rapidă, controlând astfel mai bine porțiile și caloriile. 

Consumul de shake-uri de proteine poate ajuta la menținera sau creșterea masei musculare în timp ce pierzi grăsime corporală, contribuind astfel la compoziție corporală mai sănătoasă și mai echilibrată. 

Ce tipuri de shake-uri de proteine ​​sunt cele mai bune?

Nu toate shake-urile proteice sunt la fel. Ele pot include diferite surse de proteine. Unele sunt pe bază de animale, iar altele sunt pe bază de plante. 

Proteina din zer și cazeină provin din lactate, în special din laptele de vacă, și sunt de origine animală. Acestea sunt proteine ​​complete, ceea ce înseamnă că furnizează organismului toate blocurile de construcție a proteinelor de aminoacizi necesare care trebuie să provină din alimente, deoarece corpul uman este incapabil să le producă.

Colagenul este produs din țesut conjunctiv de la animale precum vacile și puii. Colagenul este o proteină completă.

Cânepa, soia, orezul și mazărea sunt proteine ​​pe bază de plante. Acestea nu sunt proteine ​​complete. Trebuie să utilizați mai mult de o sursă de proteine ​​pentru a obține toate elementele de bază necesare aminoacizilor.

În concluzie, deși shake-urile de proteine pot fi un instrument util în pierderea în greutate, este esențial să le utilizezi cu moderație și să te asiguri că faci alegeri informate. Integrându-le într-o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, poți maximiza beneficiile lor și minimiza riscurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel