Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galați, dotat cu echipamente medicale performante în valoare de 3,4 milioane lei

ambulatoriu spital - Foto: Freepik @gazevka
Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galați a fost dotat cu echipamente medicale performante în valoare de 3,4 milioane lei.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie, care vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale în Secţiile ORL, Chirurgie şi Urologie, informează, miercuri, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

"Am dotat Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi cu echipamente medicale de ultimă generaţie ce vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale şi a posibilităţilor de diagnostic şi tratament pentru Secţiile ORL, Chirurgie şi Urologie.

În mod deosebit se remarcă echipamentele pentru chirurgie endoscopică, o procedură minim-invazivă de examinare a organelor interne, mai precisă şi mai uşor de suportat de către pacienţi.

Instalarea echipamentelor a fost finalizată, iar personalul medical beneficiază deja de sesiuni de instruire pentru a asigura utilizarea acestora în condiţii optime. Împreună, continuăm să construim un sistem de sănătate mai puternic şi mai performant", a scris Costel Fotea pe pagina sa de Facebook.

Investiţia totală se ridică la aproximativ 3,4 milioane lei, fonduri obţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Printre echipamentele achiziţionate se află:

- trusă videoendoscopie (pentru examinarea detaliată a organelor interne);

- video colonoscop gastroscop turn complet (pentru diagnosticarea afecţiunilor digestive);

- masă automată de spălare şi sterilizare pentru instrumentar endoscopic (pentru asigurarea igienei instrumentarului medical);

- cistoscop operator (pentru examinarea vezicii urinare), turn endoscopie (pentru proceduri endoscopice precise);

- unităţi de fibroscopie (pentru vizualizarea interiorului organelor respiratorii şi digestive);

- endoscoape rigide pentru sinuscopie şi laringoscopie (pentru examinarea sinusurilor şi a laringelui) şi otoscop (pentru examinarea urechii).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel