Cum slăbim după sărbătorile de iarnă. Cori Grămescu: avem nevoie de deficit caloric

Nutriționistul Cori Grămescu spune că pentru a da jos kilogramele în plus acumulate de sărbători ar fi bine să avem o dietă bazată pe ingrediente naturale.

După sărbătorile de iarnă, mulți dintre noi își propun să dea jos kilogramele acumulate, de aceea nutriționistul Cori Grămescu ne oferă câteva soluții.

”Cum facem să scăpăm de grăsimea de pe abdomen? În primul rând, trebuie să conștientizăm faptul că pentru a slăbi avem nevoie de deficit caloric care se poate obține printr-o dietă alimentară bazată pe cât posibil pe ingredientele naturale, neprocesate, de bună calitate și prin activitate fizică de tip non fitness combinată cu antrenamente specifice capacității fizice ale fiecăruia.

Iar aceste reguli se aplică indiferent dacă vorbim de un surplus de grăsime dispus proporțional pe tot corpul sau localizat în anumite zone cum este abdomenul. Sportul are un rol esențial în menținerea stării de bine a organismului și aș vrea să avem mereu în minte că prin sport vom avea o sănătate cardiovasculară îmbunătățită, ne vom îmbunătăți forța musculară și rezistența și ne vom elibera de stres, pe lângă rezultatele estetice pe care le aduce”, notează Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Potrivit acesteia, ”de cele mai multe ori o inflamație a abdomenului este efectul consumului de alimente cu un conținut mare de carbohidrați și grăsimi cum sunt produsele de panificație, cartofii prăjiți sau dulciurile, dar și al consumului în mod frecvent a băuturilor alcoolice”. 

E bine de reținut că ”indiferent de schimbările pe care ți le dorești, alimentația trebuie să fie bazată pe ingrediente naturale, neprocesate pentru a susține reducerea inflamației din corp”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel