CUM se va face programarea la vaccinare din 15 martie, PAS CU PAS. Secretarul de stat Andrei Baciu explică:

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, dr Andrei Baciu, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, pas cu pas, cum se face programarea pe lista de așteptare din 15 martie, pentru vaccinarea contra  COVID-19, când oricine se poate înscrie: 

Din 15 martie, „oricine își dorește să se vaccineze contra COVID-19 nu mai trebuie să aștepte, să urmărească deschiderea de noi sloturi, și când vin vaccinurile”, a explicat dr Andrei Baciu, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical. 

El spune că procesul va fi foarte simplu, pentru că se va folosi o listă de așteptare: 

„Platforma rămâne aceeași: vaccinare-covid.gov.ro sau programare.vaccinare-covid.gov.ro, plus că avem și numărul de telefon al call-center-ului aferent, 021.414.44.25, astfel că după 15 martie, cine își dorește să se înscrie își va face cont pe platformă și va selecta un centru, pentru că nu este o listă de așteptare globală, aferentă procesului de vaccinare în general. Va fi câte o listă de așteptare pentru fiecare centru în parte.

Astfel că, intră pe platformă, evident după ce facem un cont, identificăm un centru de vaccinare și ne înregistrăm pe lista de așteptare a respectivului centru. Foarte important, pe această listă vom vedea și câte persoane sunt în fața noastră. Acest lucru poate va sta la baza selecției unui centru sau a altuia.

Luăm un centru generic, să spunem Centrul de vaccinare Unirii, în care vedem că sunt 50-100 de persoane în fața noastră, o să știm cât timp o să stăm să așteptăm, cât timp de la activarea respectivului centru. pentru că fiecare centru va fi activat în momentul în care o să avem doze să deschidem respectivul centru. În momentul în care acest lucru se întâmplă, persoanele vor fi notificate prin sms, astfel încât fiecare persoană de pe lista de așteptare va ști data la care se va putea vaccina în centrul ales.

Deci, vorbim practic de o listă de așteptare pentru fiecare centru în parte. Vor fi luați în ordinea în care s-au înscris, absolut! Pentru etapa a III-a nu mai contează vârsta, este etapa generală, este cea la care ne-am dorit cu toții să ajungem în această etapă.

Deci, practic este doar o chestiune de a-ți manifesta dorința de a te vaccina prin acest simplu gest: a te înscrie, a te înregistra pe o listă de așteptare”, a detaliat dr Andrei Baciu. 

Ce se întâmplă dacă ești programat într-o zi când nu poți ajunge la vaccinare și cum te reprogramezi, află din video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel