Cum se face, de fapt, maioneza pentru salata de boeuf. Anca Ioniță, dezvăluire. Cele 3 ingrediente banale

Maioneza salata boeuf - Foto: Freepick @timolina
EXCLUSIV
Salata de boeuf este o mâncare tradițională în multe țări, inclusiv în România, și este apreciată în special în perioada sărbătorilor.

Această salată este realizată în principal din carne de vită fiartă și legume, adesea fiind asociată cu maioneza și alte ingrediente.

Salata de Boeuf este regăsită mereu pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Medicii nutriționiști spun că acest preparat savuros conține toți nutrienții necesari funcționării organismului, dar trebuie să avem în vedere un aspect importat. 

Salata de beouf, deliciu culinar

Salata de boeuf este o mâncare versatilă, iar variantele sale pot satisface o gamă largă de gusturi. Păstrarea unei rețete tradiționale transmise de la o generație la alta poate aduce o doză de nostalgie și tradiție în prepararea și consumul acestei salate.

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cât de sănătoasă este salata de boeuf. 

”Acestă salată conţine toţi nutrienţii necesari. Sursa de carbohidrat fiind reprezentată de cartof şi mazăre, sursa de proteine fiind carnea slabă de curcan sau de pui şi o cantitate însemnată de murături. Toate acestea sunt surse foarte bune pentru sănătatea noastră”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Cum să faci maioneza

Maioneza dietetică este o variantă mai sănătoasă a maionezei tradiționale, adesea adaptată pentru a reduce conținutul de grăsimi și calorii. Aceasta poate fi preparată prin înlocuirea sau reducerea anumitor ingrediente bogate în grăsimi, cum ar fi uleiul sau ouăle, și prin utilizarea altor ingrediente mai sănătoase. 

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, ne-a explicat de ce trebuie să înlocuim maioneza clasică din salata de beouf. 

”Din compoziţia salatei de boeuf, singurul aliment nesănătos este maioneza, din cauza conţinutului crescut în grăsimi. Aceasta poate fi înlocuită cu maioneză dietetică, gustul rămânând destul de bun. 

Reţetă maioneză dietetică: 1 iaurt, 1 lingura muştar şi 1 gălbenuş fiert”, a mai explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Salata de boeuf poate fi adaptată pentru a se potrivi unor preferințe alimentare specifice sau diete restrictive, cum ar fi variantele fără gluten sau cu conținut redus de grăsimi.

În concluzie, salata de boeuf este un deliciu culinar apreciat atât pentru gustul său bogat și variat, cât și pentru versatilitatea sa, făcând-o potrivită pentru o varietate de ocazii. Este important să o savurezi cu moderație, având în vedere conținutul său caloric și de grăsimi, dar, în general, este o opțiune delicioasă pentru cei care apreciază bucatele tradiționale și reconfortante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel