Cum scapi definitiv de pofta de dulciuri. Trucul care te va ajuta să slăbești ușor

Cum scapi definitiv de pofta de dulciuri. Trucul care te va ajuta să slăbești ușor - Foto: Freepick @bearfotos
Scapă definitiv de pofta de dulciuri cu un plan bine pus la punct. În plus, vei slăbi ușor și sănătos.

Dacă vrei să ai o siluetă zveltă și să-ți restabilești sănătatea, este suficient să nu mai mănânci dulciuri. Scapă definitiv de pofta de dulciuri, controlând zilnic ceea ce mănânci.

Dragostea pentru dulciuri dă întotdeauna naștere la o dependență acută de acest gust. Dacă nu te controlezi și  consumi, în fiecare zi, zahăr, atunci foarte curând dragostea pentru dulciuri se va transforma într-o dependență periculoasă.

Consecințele acestui obicei sunt deteriorarea sănătății și kilograme în plus. Pentru a evita aceste probleme, trebuie să te obișnuiești să mănânci cât mai puțin zahăr în formă pură (ca aditiv la ceai sau cafea) și ca parte a deserturilor.

Fitonutrienții, ce sunt și care este rolul lor. Bilic: Sunt mai ușor de digerat, mai prietenoase cu intestinele

Iată ce pași trebuie să respecți, dacă vrei să scapi de dependența de dulciuri. 

Scapă definitiv de pofta de dulciuri cu un jurnal de observații. În fiecare zi, descrie cum te simți, ce ai mâncat, dar și micile victorii: la ce dulciuri ai reușit să renunți. Dar nu uita să te recompensezi pentru disciplină: cumpără o carte, un ruj, fructe sau un ceai bun.

Nu încerca să elimini toate alimentele cu amidon din dietă într-o singură zi. Din cauza stresului, riști să renunți la dietă și să mănânci din nou prăjiturile preferate. Cel mai bine ar fi să reduci treptat cantitatea de dulciuri. 

Scapă definitiv de pofta de dulciuri cu regula de trei săptămâni. În prima săptămână, învață să consumi ceai sau cafea fără zahăr. În a doua săptămână, este important să nu mai cumperi prăjituri și dulciuri din magazine, dar nici să le prepari acasă. În cea de-a treia săptămână, încearcă să fii atent la alimentele care conțin zahăr, chiar dacă nu par dulci.

Înlocuiește dulciurile cu fructe. În acest fel, îți va fi mai ușor să supraviețuiți chiar în primele zile ale  dietei. Nu trebuie să renunți de tot la el, dar reducerea proporției de zahăr este o obligatorie.

Deci, cel mai probabil, va trebui să înveți cum să gătești fulgi de ovăz, să coci dovleac și chiar să refuzi cerealele procesare la micul dejun. Aceste cereale conțin mult zahăr și aditivi chimici.

 

Nucile și semințele care te ajută să slăbești. Iată care sunt și la ce te mai ajută

Nucile și semințele sunt bogate în calorii, însă unele dintre ele conțin o mulțime de nutrienți, care ajută la arderea grăsimilor. Nucile și semințele ar trebui consumate în mod regulat, deoarece conțin nutrienți benefici și te pot ajuta să te simți sățios mai mult timp, datorită nivelului ridicat de proteine. Dacă le mănânci dimineața sau înainte de un antrenament, nucile și semințele te vor ajuta să slăbești.

Cele mai bune fructe bogate în potasiu pe care trebuie să le consumi: îți protejează articulațiile

Nutriționiștii recomandă, zilnic, consumul a circa 30 grame de nuci și semințe, bogate în grăsimi, care au nevoie de timp pentru a fi absorbite și digerate. 

Iată cinci feluri de nuci și semințe, care trebuie incluse în meniul tău, dacă vrei să slăbești. 

Semințele de chia sunt considerate unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Conțin 42 grame de carbohidrați la 100 grame, ceea ce este destul de mult, dar majoritatea acești carbohidrați sunt fibre. Acest lucru face din semințele de chia un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați, ideal pentru oricine urmează o dietă keto și una dintre cele mai bune surse de fibre din lume.

Conținutul ridicat de fibre din semințele de chia le permite să absoarbă de 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-se în jeleu și dublându-și volumul în stomac.

De ce să mănânci pâine prăjită când ai stomacul sensibil. Pleșea: 4 din 10 dintre noi suferim, la un moment dat

Migdalele sunt considerate unul dintre superalimentele naturii, datorită conținutului lor ridicat de proteine, antioxidanți și grăsimi sănătoase pentru inima. Migdalele sunt o sursă bună de grăsimi mononesaturate, despre care se spune că promovează sațietatea și pot ajuta la reducerea poftelor de mâncare.

Ele sunt o sursă bună de un aminoacid numit L-arginina, care ajută la arderea grăsimilor. Consumul de la  trei până la cinci migdale, în fiecare zi, accelerează metabolismul grăsimilor și promovează pierderea în greutate.

Cafeaua, doza de beneficii într-o ceașcă. Bilic: Ne face mai deștepți, mai tineri, mai slabi, mai rapizi

Datorită gustului bogat, uleios, fisticul poate crea dependență. Se spune că un fistic conține aproximativ trei calorii în comparație cu migdalele, care, de exemplu, conțin aproximativ 14 calorii fiecare. Mai mult, potrivit unui studiu, s-a dovedit că fisticul arde  grăsimile.

Nucile braziliene pot accelera metabolismul, datorită multor nutrienți diferiți, cum ar fi L-arginina, seleniul, tiamina și magneziul. În plus, datorită acestor nutrienți, grăsimile pot fi arse mai repede.

Cuprul, mineral necesar organismului. 9 alimente pe care ar trebui să le introduci în dietă

Nucile caju sunt o sursă excelentă de magneziu, iar magneziul permite organismului să absoarbă grăsimile și carbohidrații, ajutându-vă să slăbiți mai ușor. La fel ca și alte nuci, acestea sunt, de asemenea, bogate în proteine, ceea ce reduce pofta de mâncare. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel