Cum scapi de stres în doar 5 minute. Tehnici puse în practică de terapeuți

Stresul, anxietate
Terapeuții apelează la o serie de tehnici ca să țină stresul sub control. Acestea includ sport, tehnici de respirație și multă imaginație.

Sportul îi ajută și pe terapeuți să gestioneze stresul. Specialiștii apelează la câteva practici aprobate. Cei de la livestrong.com enumeră câteva. Iată trei dintre ele:

1. Finalizează ”activitatea 5-4-3-2-1” – stați departe de orice vă poate provoca stres - laptop, telefon etc - , respirați adânc și numiți în minte sau cu voce tare 5 lucruri pe care le vedeți în jur, apoi puneți mâna pe 4 lucruri pe care le puteți atinge, apoi numiți trei lucruri pe care le puteți auzi, două lucruri pe care le poți mirosi, apoi rețineți un lucru pe care îl puteți gusta. Deși tehnica poate părea simplă, consideră terapeuții, vă ajută să vă concentrați asupra momentului prezent.

2. Exerciții de respirație – ”Intenția este de a ne inspira respirația ca o modalitate de a ne încetini respirația și ritmul cardiac într-un efort de a semnala creierului nostru că, în ciuda simptomelor de frică, stres sau anxietate, suntem de fapt OK și în siguranță", afirmă Milica Popovic, terapeut specializat pe tragedii de la Centrul de Sănătate Compass din Chicago.

3. Petreceți timp cu animalul de companie – jucați-vă zilnic cu animalul vostru de companie (câinele sau pisica), vă ajută să vă concentrați atenția asupra altceva decât emoțiile voastre. Mângâierea timp de 10 minute a câinelui sau pisicii, arată un studiu din iunie 2019, în AERA Open, duce la ameliorarea momentană a stresului și niveluri mai scăzute ale hormonului de stres cortizol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel