Cum scapi de răceală FĂRĂ medicamente. Dulcan: Dacă reușești să faci în primele ore ASTA, pur și simplu eviți răceala

Cum scapi de raceala fara medicamente - Foto: Pexels @Polina Tankilevitch
Medicul Constantin Dulcan a dezvăluit cum am putea scăpa rapid de o răceală, fără medicamente. 

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru susține că instalarea răcelii în organism poate fi combătută în primele ore de la contactul cu temperaturile scăzute și că  scăderea temperaturii periferice a corpului permite virusului să pătrundă în organism.

Astfel, potrivit medicului, creșterea temperaturii corpului, la scurt timp după expunerea la aerul rece, creează o barieră de protecție și împiedică evoluția răcelii.

"Ce înseamnă a răci? Înseamnă că sunt expus unui curent de aer rece, că am fost surprins de o modificare de vreme îmbrăcat mai subțire și atunci înseamnă că temperatura periferică a corpului meu scade. Dacă scade, atunci sunt vulnerabil față de un virus. Virusul este o moleculă de ADN, nu are materialul prin care să se înmulțească, pătrunde în celula umană, folosește materialul celulei, deci citoplasma, și se înmulțește în câteva ore destul de rapid.

Dacă reușim imediat după ce am stat în frig să ne creștem temperatura corpului, din experiența mea, dacă reușești să faci în primele ore lucrul ăsta pur și simplu eviți o răceală.

Poți să faci un duș fierbinte, să dai drumul la căldura de la mașină. Totul este să crești temperatura și să nu îi mai dai posibilitatea acestui virus să se înmulțească.

Eu asta fac și am reușit de multe ori.

Mi s-a întâmpla rar să nu pot face asta când am fost contact cu cineva și am luat o viroză fără să știu. Ea a lucrat fără să fiu conștient, să pot să iau niște măsuri de protecție", a declarat Constantin Dulcan la Etno Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel