Anemia feriprivă, ce este și cum o tratezi. SPANACUL, pe lista remediilor naturale

anemia feripriva FOTO: Pexels
Ce este anemia feriprivă și cum poți scăpa de ea. Iată remediile naturale care te ajută să fii sănătos.

Anemia feriprivă se mai numește și anemia prin deficit de fier și este o afecțiune hematologică. Semnul care te poate duce cu gândul că suferi de această condiție este starea de oboseală inexplicabilă.

Cum apare anemia prin deficit de fier?

Fierul este un element indispensabil pentru transportul oxigenului la toate celulele organismului. Acesta intră în compoziția sângelui, iar  în lipsa lui, oxigenul nu va mai ajunge în cantități suficiente la creier și ne vom simți obosiți. Astfel, deficitul de fier va cauza anemia feriprivă. 

Care sunt simptomele anemiei feriprive și cine este predispus?

Anemia feriprivă se caracterizează prin oboseală, lipsa energiei, paloarea pielii, amețeli și chiar dificultăți în respirație. Printre cei care prezintă un risc mai mare de a dezvolta anemie feriprivă se numără cei cu afecțiuni ale sistemului gastro-intestinal, persoanele care au suferit pierderi de sânge, femeile în timpul menstruației, femeile însărcinate și copiii. Predispunerea copiilor spre această afecțiune hematologică apare în urma consumul crescut de lapte, necesar în prima parte a vieții. Laptele de vacă este sărac în fier și încetinește absorbției acestuia.

Cum tratăm anemia feriprivă?

Necesarul zilnic de fier este asigurat prin alimentație, dar există situații în care acest lucru nu se întâmplă sau absorbția fierului este deficitară. În aceste cazuri este recomandată suplimentarea fierului. Acest lucru se poate face cu ajutorul suplimentelor alimentare, dar poate fi crescut și consumul alimentelor bogate în fier. Printre acestea se numără spanacul, fructele de mare, ficatul, semințele de dovleac și fasolele. 

Rolul vitaminei C în combaterea anemiei feriprive

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sistemului imunitar, vitamina C îndeplinește și alte funcții importante în organism. Printre acestea se numără și creștea absorbției de fier. Din acest motiv, este recomandată administrarea în același timp a suplimentelor de fier cu cele de vitamina C. De asemenea, poți consuma mai multă vitamina C prin creșterea aportului alimentelor bogate în aceasta.

Vezi și: 5 BĂUTURI care au mai multă Vitamina C decât LĂMÂIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel