Prediabetul este un semnal de...
Producerea unui ulei esențial de lavandă adevărat presupune extragerea uleiului din floare prin distilare cu abur. Acest lucru se face de obicei la scară industrială. Dar dacă vreți să vă faceți acasă propriul ulei de lavandă există o metodă mai simplă. Deși acesta nu va fi la fel de concentrat ca un ulei esențial pur, aduce unele dintre beneficiile asociate cu lavanda, dar fără nicio metodă de preparare complicată.
Iată cum faci un ulei cu infuzie de lavandă folosind florile din propria grădină sau cele culese de pe câmp:
Mai întâi, iată lista lucrurilor de care ai nevoie:
- Un borcan mare (pentru amestec),
- Lavanda (tăiată și uscată),
- Un ulei purtător (ulei de măsline sau uleiuri minerale),
- Pânză de brânză sau muselină (pentru strecurare),
- Un recipient pentru sticlă sau o sticlă, cu capac (pentru depozitare).
Pasul 1: Recoltați și uscați lavanda
Mai întâi, recoltați lavanda înflorită, dar puteți folosi și frunze de lavandă. Luți tulpinile și le legați în mânunchi de 4-5 cu o sfoară și le atârnați la uscat cu susul în jos într-un loc cald și uscat, cu o bună circulație a aerului. Le lăsați la uscat între 12 și 14 zile. Atenție, însă, timpul de uscare al lavandei poate varia (poate dura până la o lună în anumite condiții.) Veți ști că este complet uscată dacă atunci când rupeți o tulpină, se rupe fără probleme.
Pasul 2: Faceți infuzia
Uleiul de transport pe care îl alegeți va depinde de utilizarea pe care o aveți în vedere. De exemplu, dacă doriți să aplicați ulei de lavandă de aplicat local pe piele, alegeți un ulei care are caracteristicile potrivite tenului dvs. Și dacă doriți să folosiți uleiul de lavandă la gătit, va trebui să selectați un ulei de transport comestibil.
Spre exemplu, deoarece uleiul de măsline extravirgin este atât comestibil, cât și potrivit pentru îngrijirea pielii, vă va ajută să fă faceți propriul ulei de lavandă multifuncțional. Cu toate acestea, uleiul de măsline nu este bun pentru pielea grasă, deoarece poate bloca porii dacă este aplicat prea mult.
Uleiul de semințe de struguri și uleiul de jojoba hidratează ușor și fără să îngrașe pielea. Acestea sunt opțiuni mai bune pentru tipurile de piele grasă, combinată și cu tendințe de imperfecțiune.
Dacă sunteți în căutarea unei creme hidratante mai bogate pentru pielea uscată, uleiul de migdale dulci și uleiul de argan funcționează bine.
Pentru a începe procesul de infuzie, puneți lavanda uscată într-un borcan curat, pe care îl umpletiți trei sferutir cu plantele zdrobite. Apoi, adăugați suficient ulei pentru a acoperi complet lavanda, apoi fixați capacul borcanului. Așezați borcanul pe un pervaz care permite expunerea la lumina directă a soarelui și lăsați-l acolo cel puțin o săptămână (sau până la trei săptămâni.) Trebuie să îl agitați ușor (nu energic) o dată pe zi.
Pasul 3: Strecurați și folosiți
După maximum trei săptămâni, folosiți-vă o pânză pentru a strecura florile de lavandă. Păstrați uleiul infuziat într-un recipient de sticlă cu capac și folosiți de câte ori vreți sau aveți nevoie.
Cu această rețetă pentru obținerea uleiului de lavandă de casă este simplă și creează un ulei versatil și parfumat delicat. Folosiți-l ca hidratant pentru piele, la masaj ca relaxant pentru stres, pe păr, ca produs natural de curățare sau chiar ca marinată în bucătărie (dacă ați folosit ulei de măsline la producerea lui).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...