Cum să scapi rapid și ușor de mirosul de usturoi de pe mâini. Ai nevoie de pătrunjel, lămâie și sare

Usturoi
Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în bucătărie, pentru prepararea diferitelor rețete. În plus, acest aliment are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru reducerea colesterolului. 

Utilizarea acestui aliment în bucătărie poate fi o adevărată durere de cap și nu pentru că este greu de tăiat, ci din cauza mirosului său puternic. Când toci usturoiul pentru a face orice fel de mâncare, mirosul său persistă ore întregi pe degete, chiar și după spălarea temeinică a mâinilor cu săpun. 

Bucătarul spaniol Javier Peña are un truc pentru a elimina acest miros enervant: de îndată ce ai tocat usturoiul, spală-te pe mâini cu multă apă rece. Metodă consta în a nu freca mâinile, pentru că altfel mirosul ajunge pe degete. 

 

Alte metode de combatere a mirosului de usturoi

 

Un alt truc poate fi utilizarea unor produse care au o aromă mai puternică decât usturoiul. Frecarea degetelor cu pătrunjel proaspăt, zaț de cafea sau lămâie poate ajuta la îndepărtarea mirosului neplăcut de usturoi. 

Citește și Cum să prepari un insecticid bio cu usturoi. Metodă simplă și 100% ecologică

De asemenea, poate fi foarte util să pui puțină sare pe palma mâinii și să dai drumul la robinet astfel încât apa rece să creeze o pastă cu care să exfoliezi pielea, sarea va absorbi mirosul de usturoi. 

La fel, apa de gură, un produs ușor de găsit în orice supermarket, poate fi un mare aliat pentru a neutraliza mirosul de usturoi de pe degete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel