Cum să scapi de țânțari cu busuioc sau bicarbonat. 5 remedii casnice

Busuiocul sau bicarbonatul de sodiu sunt unele dintre remediile naturale pentru pișcăturile de țânțari. 

Vara și temperaturile ridicate favorizează apariția țânțarilor, despre care știm că pișcă îngrozitor. Din fericire, există unele remedii casnice împotriva mușcăturilor de țânțari. 

Cinci tratamente naturale

 

Deși există multe remedii pe piață pentru ameliorarea simptomelor cauzate de înțepăturile de țânțari, rezultate bune pot fi obținute și cu remedii casnice și total naturale.

Unul dintre cele mai simple tratamente naturale este aplicarea de aloe vera, o substanță care provine din planta cu același nume și este recomandată pentru mai multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi arsuri, mușcături de țânțari și alte probleme. Aloe vera are proprietăți antiinflamatorii, deci este perfectă pentru a calma durerile, mâncărimile și usturimile provocate de țânțari. 

De asemenea, ori de câte ori vorbim despre remedii casnice pentru corp sau ten, apare în discuție bicarbonatul. Amestecă bicarbonat cu puțină apă și aplică pasta pe înțepăturile de țânțari, pentru a ameliora disconfortul.

Citește și 5 remedii pentru retenția de apă: sunt utile în sezonul cald

Busuiocul este un alt remediu perfect pentru mușcăturile de țânțari, nu numai pentru a ameliora simptomele cauzate de pișcături, ci și pentru a îndepărta țânțarii. Pur și simplu fierbe apă și adaugă busuiocul, apoi aplică lichidul rece pe mușcătură cu o lavetă.

Săpunul cu un pH neutru este, de asemenea, un alt remediu perfect pentru pișcăturile de țânțari. Este suficient să speli locul inflamat cu apă și săpun, clătind după aceea. 

O altă modalitate simplă de a pune capăt usturimii este de a aplica gheață pe pișcătura de țânțari. Înfășoară gheața într-o cârpă și aplic-o în acest fel pe mușcătură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel