A început sezonul accidentelor pe...
Ochii roșii reprezintă o problemă comună, iar tratamentul lor depinde de cauza principală. În multe cazuri, remediile la domiciliu, cum ar fi lacrimile artificiale sau compresele reci, pot fi eficiente.
Ochii roșii apar atunci când micile vase de sânge de pe suprafața albului ochilor se dilată, transformând albul unuia sau al ambilor ochi într-o nuanță roz sau roșiatică.
Roșeața poate apărea la un ochi sau la ambii. Roșeața ochilor poate apărea treptat sau dintr-o dată.
Potrivit WebMD, mai multe afecțiuni cauzează ochi roșii. Unele dintre cele mai frecvente sunt alergiile, iar factorii declanșatori din exterior includ polenul din ierburi și copaci. Cele de interior includ mătreața animalelor de companie, praful și mucegaiul.
Potrivit medicilor oftalmologi, dacă remediile la domiciliu nu ajută după aproximativ o săptămână, ai putea avea o infecție oculară. Două tipuri principale de infecții cauzează ochii roșii - virale și bacteriene, iar infecțiile oculare fungice sunt mai puțin frecvente, notează American Academy of Ophthalmology.
În general, problema ochilor roșii nu este gravă și poate fi tratată acasă.
Simptomele care indică necesitatea unui consult medical urgent includ:
- durerea ascuțită
- sensibilitatea la lumină
- schimbările de vedere
- durere persistentă
- dureri de cap
- greață
- vărsături.
Foto: Freepi @Racool_studio
Lacrimi artificiale și comprese reci
Utilizarea lacrimilor artificiale sau a compreselor reci poate ameliora simptomele ochilor roșii. Pentru a aplica o compresă rece, înmoaie un tampon de bumac sau o cârpă curată în apă rece și stoarce excesul de apă înainte de a o plasa pe ochi, potrivit Medical News Today.
Igiena ochilor și evitarea iritaților
Evită machiajul la ochi sau folosește produse hipoalergenice
Spală-ți regulat mâinile și evită să îți atingi ochii pentru a preveni infecțiile
Spală hainele, fețele de pernă și prosoapele frecent
Fă un duș înainte de culcare sau după ce ai stat afară, dacă suferi de alergii sezoniere.
Poartă ochelari de soare pentru a proteja ochii de praf și polen.
Potrivit American Academy of Ophthalmology, lacrimile artificiale sau picăturile de ochi le găsiti fără prescripție medicală și ameliorează iritația și elimină elergenii din ochi. Le poți folosi de patru ori pe zi, iar dacă ai nevoie să le folosești mai des, atunci ar trebui să optezi pentru lacrimi artificiale fără conservanți.
Medicii oftalmologi recomandă să folosești dezumidificatoare în casă, pentru a putea preveni mucegaiul ce cauzează ochii roșii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Schimbările alimentare pot fi un...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...