Cum să îți faci propriile pastile de supt când te doare gâtul. Ai nevoie de câteva ingrediente

pastile de supt - FOTO: Freepik
Cum să îți faci propriile pastile pentru supt pentru a-ți ameliora durerile de gât. Iată de ce ai nevoie.

Cum să îți faci propriile pastile pentru supt atunci când te doare gâtul. Este uimitor cât de mult puteți face cu câteva ingrediente simple. Ceaiurile pe care le ai în dulapul din bucătărie pot fi transformate în pastile de supt. Acestea vor ameliora durerile de gât. 

Ceai de mentă

În afară de faptul că ceaiul de mentă are un gust minunat, este un remediu comun pentru răceală și gripă. Studiile au arătat că ucide bacteriile și virusurile. De asemenea, are un efect de amorțeală. De asemenea, amorțește durerea. Mentolul din mentă subțiază efectiv mucusul și îl descompune. Acesta oferă ajutor atunci când vă confruntați cu tusea și congestia nazală. Veți găsi mentolul ca ingredient comun în decongestionante.

Mușetel. Mușețelul stimulează sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene. 

Scorțișoară. Scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale și antifungice.

Ghimbir. Ghimbirul s-a dovedit a fi un puternic ucigaș natural al durerii și are proprietăți antiinflamatorii. 

Vezi și: Rutina vestimentară, primul semn de demență. La ce să fii atent atunci când vezi vârstnicii cu aceleași haine sau cu hainele murdare

Cum să îți faci propriile pastile de supt

Există mai multe moduri diferite în care puteți face propriile pastile de supt. Aveți nevoie de:

- două linguri de ceai, de care optați.

- 3/4 cană de apă clocotită

- 3/4 ceașcă de miere

- aproximativ 1/2 cească amidon de porumb 

- hârtie pergament sau o formă de copt din silicon

- cratiță mică (aproximativ 2 litri) cu fețe înalte, cu fund greu

- hârtie de ceară

Vezi și: Larva gândacului de bălegar, noua delicatesă din farfurii. Deși scârbos, e plin de vitamine, minerale și proteine

Pastilele de supt, cum se prepară

Infuzați ceaiul în apă clocotită timp de 10 minute.

În timp ce ceaiul este infuzat, pregătiți o tavă mare, plată pentru răcirea picăturilor de tuse. Puneți o bucată de hârtie pergament sau o tavă de copt din silicon pe tavă și păstrați-o la îndemână.

Odată ce ceaiul a fost infuzat utilizați o strecurătoare fină. Adăugați miere în tigaie, apoi gătiți la foc mare. Se amestecă ușor, dar constant, cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon. Odată ce amestecul începe să fiarbă, reduceți căldura la mediu-mare.

Amestecați ușor timp de 20 de minute. Veți observa că temperatura va rămâne aproape constantă până când apa este aproape evaporată, iar atunci temperatura va urca rapid.  Amestecul va spuma. Fiți vigilenți pentru a preveni orice incident în urma căruia vă veți putea arde.

Când amestecul ajunge la 150°C opriți focul și puneți cratița pe o suprafață sigură. Se lasă să se răcească 1-2 minute.

Vezi și: Insomnia: cauze, remedii. Cum știi dacă suferi de insomnie și de ce tip: Te uiți la ceas - e 12, mai am șase ore până mă trezesc, este 1 și mai am 5 ore până mă trezesc, te agită

Folosind o lingură, picătură porțiuni mici de amestec pe tava pregătită cu hârtia de copt. Va trebui să lucrați rapid, dar cu atenție înainte ca amestecul să înceapă să se solidifice - amestecul este încă extrem de fierbinte în acest stadiu și nu ar trebui să fie atins cu mâinile goale.

Se lasă pastilele să se răcească timp de cel puțin 1 oră. 

De îndată ce pastilele sunt răcite, va trebui să le acoperiți cu amidon de porumb, astfel încât să nu se lipească una de alta. Începeți prin cernerea amidonului de porumb peste ele în timp ce acestea sunt încă pe tavă, apoi transferați-le într-un castron mediu și aruncați-le cu restul amidonului de porumb, astfel încât acestea să fie complet acoperite pe toate părțile. 

Vezi și: Bârfele, îmbolnăvire sigură. De ce bârfim și ce boli riscăm. Radu Leca: Românii sunt bârfitori, ne place să bârfim. Bârfitorul vrea să-și simtă valoarea, dar se minte singur

Puneți pastilele de tuse într-un recipient etanș și depozitați-le în congelator pentru a le împiedica să devină lipicioase.

Deoarece aceste pastile de tuse sunt făcute cu miere și mierea devine lipicioasă, împachetarea individuală în hârtie de ceară este un pas important în prevenirea lipirii acestora, ceea ce se va întâmpla dacă le depozitați într-un recipient fără a le înfășura individual, notează Silk Road Tea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel