Cum să îți desfunzi urechile acasă. Semnalul care indică o tumoare

cum sa iti desfunzi urechile acasa - FOTO: Freepik@nakaridore
Cum să îți desfunzi urechile acasă. Când urechile înfundate devin o problemă.

Cum să îți desfunzi urechile acasă. Mulți oameni se confruntă cu blocaje în canalul auditiv, care, dacă nu sunt luate în grijă, ar putea avea și potențiale amenințări la adresa capacităților auditive ale persoanelor.

Atunci când trebuie să te confrunți cu astfel de lucruri, atunci a face acest lucru în mod simplu ar trebui să fie cea mai căutată soluție. În plus, există o mulțime de remedii de casă pentru a desfunda urechile.

Puteți încerca următoarele remedii de casă pentru a vă desfunda urechile:

Mestecați în mod constant: Dacă urechile vă sunt înfundate, încercați să înghițiți în mod repetat, să bocești cu gura larg deschisă sau să mestecați gumă fără zahăr pentru a vă deschide trompele lui Eustachio.

Spargeți-vă urechile (manevra Valsalva): Pentru a efectua manevra Valsalva, trebuie să vă țineți nasul închis cu degetul mare și arătătorul plasate de o parte și de alta a nărilor. Acum suflați în timp ce vă țineți buzele închise și permiteți obrajilor să se umfle. Această manevră va provoca o senzație instantanee de "pocnitură" și va oferi o ușurare a senzației de înfundare sau înfundare. Nu o faceți însă în mod repetat.

Irigă-ți urechile: Încercați un kit de irigare a urechilor fără prescripție medicală pentru a vă desfunda urechile. Faceți acest lucru urmând cu atenție instrucțiunile care însoțesc kitul. Nu faceți irigarea urechilor dacă ați suferit recent o intervenție chirurgicală la nivelul urechii sau dacă aveți o infecție activă a urechii. O puteți face de două sau trei ori pe zi sau conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră.

Folosiți picături pentru urechi cu peroxid de hidrogen: Pentru a utiliza picături de peroxid de hidrogen, folosiți un picurător sau o seringă de 5 ml pentru a vă pune în urechi o soluție de peroxid de hidrogen de 3%. După aceea, înclinați-vă capul în direcția opusă urechii afectate.

Este posibil să simțiți o oarecare efervescență în urechea afectată pe măsură ce ceara este dizolvată în soluția de peroxid. Curățați-vă urechile cu o cârpă moale. Nu folosiți o concentrație mai mare, deoarece poate provoca arsuri în interiorul ochilor. Folosiți această soluție de două ori pe zi, timp de două zile.

Aplicați comprese calde: Folosiți abur sau comprese calde pentru a ajuta la desfundarea urechilor. Pentru a face acest lucru, puneți o compresă caldă pe urechea afectată pentru a permite aburului să pătrundă în interiorul urechii. Efectuarea unui duș fierbinte timp de 10-15 minute poate servi, de asemenea, aceluiași scop.

Folosiți picături de ulei: Puteți folosi ulei de măsline, ulei pentru copii sau ulei mineral pentru a curăța urechile înfundate. Asigurați-vă că uleiul este călduț și adăugați două-trei picături în urechea afectată. Înclinați capul timp de 15 până la 20 de secunde. Ștergeți urechea și repetați procesul de două-trei ori pentru a îndepărta ceara colectată.

Folosiți decongestionante nazale: Acestea pot oferi o ușurare a urechilor înfundate, mai ales atunci când aveți inflamații nazale sau ale sinusurilor. Folosiți picături pentru urechi conform instrucțiunilor de pe etichetă. Deși aceste remedii casnice ajută, în general, la desfundarea urechilor, se recomandă să solicitați ajutor profesional ori de câte ori este posibil.

Evitați să folosiți tampoane de bumbac sau metode cu lumânări pentru a vă desfunda urechile. Trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră dacă:

- Urechile dumneavoastră rămân înfundate în mod persistent.

- Există dureri severe de urechi.

- Faceți febră.

- Aveți o umflătură facială persistentă sau în creștere.

- Dezvoltați pierderea auzului.

- Aveți secreții ale urechii, notează Medicine.Net.

Care sunt cauzele urechilor înfundate

Urechile dumneavoastră sunt conectate la nas printr-un pasaj asemănător unui tub cunoscut sub numele de trompa lui Eustachio. Umflarea sau blocarea trompei lui Eustachio cauzează înfundarea urechilor. Acest lucru poate afecta una sau ambele urechi.

Urechile înfundate pot rezulta din mai multe cauze, cum ar fi:

- Inflamația sinusurilor sau a urechilor din cauza răcelilor, alergiilor sau infecțiilor

- Excesul de ceară din ureche

- Altitudini mari

- Acumularea de lichid în urechi

- Inflamație a trompelor lui Eustachio

- O excrescență sau o tumoare în ureche (acest lucru poate cauza urechi înfundate în mod persistent)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel