Cum să îți cureți fața perfect. Metoda 4-2-4 oferă o piele strălucitoare

Cum să iti cureți fata perfect - Foto: Freepick @Max4e
Cum să îți cureți fața perfect îți spun japonezii. Metoda 4-2-4 îți oferă o piele curată și luminoasă.

Expusă constant la agresiuni externe, pielea feței poate acumula impurități. Ce se întâmplă dacă te vei inspira din secretele femeilor japoneze pentru rutina de frumusețe? Un truc de curățare profundă a epidermei îți va oferi rezultate surprinzătoare. 

Pentru a avea un ten strălucitor, este bine să adopți ritualuri de frumusețe, care îmbină hidratarea și exfolierea tenului. Această rutină de înfrumusețare este perfectă pentru demachiere. În plus, îți permite și să amâni apariția semnelor trecerii timpului.

Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate: 6 beneficii uimitoare

De ce este bună metoda de curățare 4-2-4 pentru curățarea pielii? 4-2-4 este numele unei metode care revoluționează îngrijirea pielii și care vine din Japonia. Este perfectă pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire și hidratante.

Aceasta tehnică respectă stratul hidrolipidic, care acționează ca o barieră pentru piele. n ce constă metoda?

Folosește un produs timp de 4 minute,  masează timp de 4 minute, apoi clătește fața timp de 4 minute. Vei vedea, că pielea ta ta va fi mai frumoasă. Această tehnică este folosită de femeile din Țara Soarelui Răsare, care au o piele fără riduri sau imperfecțiuni.

Vitamina C pentru frumusețe și tinerețe: tot ce trebuie să știi despre beneficiile sale

Această metodă are un efect puternic de hidratare, care elimină pielea moale și îmbunătățește circulația sângelui  prin efectuarea masajului timp de patru minute cu un ulei  la alegere.

Acest gest face posibilă înmuierea epidermei și eliminarea punctelor negre. Se recomandă amestecarea uleiului de jojoba cu ulei de migdale sau ulei de argan, perfect pentru hidratarea pielii. Acest pas va elimina toxinele prezente pe piele și va promova reînnoirea celulară.

Folosește, ulterior, un scrub și masează fața două minute pentru a regla glandele sebacee și pentru a elimina petele.

Apoi clătește fața cu apă timp de patru minute. Două minute cu apă călduță și alte două minute cu apă rece. Pielea ta va fi hidratată și plină de prospețime. Specialiștii japonezi recomandă adoptarea acestei metode pe timp de noapte, pentru ca ingredientele active să aibă timp să pătrundă în piele.

Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să respecți

Acest ritual japonez este perfect pentru o piele curată și luminoasă. Punctele negre vor fi eliminate, grație acțiunii demachiantului în zona T (fruntea, puntea nasului și bărbia). Această metodă este potrivită și pentru tenul mixt care suferă de uscăciune, datorită acțiunii uleiului asupra epidermei. Această metodă stimulează și circulația sanguină, necesară reînnoirii celulare.

Cât de des îți poți curăța fața cu metoda 4-2-4?

Dacă te-ai convins de beneficiile metodei 4-2-4, va dura câteva săptămâni pentru a  vedea rezultate semnificative pe piele. Se recomandă să o folosești de până la 4 ori pe săptămână dacă pielea ta o tolerează bine.

Avantajul acestei metode este că pielea va fi deja curățată și hidratată când te vei trezi. Vei economisi timp  și bani pe produse cosmetice  scumpe, pline cu substanțe chimice.

Acest ritual diferă de curățarea clasică a pielii prin faptul că este un tratament complet care include masaj și o etapă de curățare, care durează patru minute. 

Un lucru este cert: adoptarea acestui tratament este metoda ideală pentru a avea o piele profund hidratată. Acest ritual activează circulația sângelui pentru o senzație liniștitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel