Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
De ce trebuie să alegi prunele mai necoapte. Cea mai simplă dulceață de prune se face doar cu prune și zahăr. Sunt, însă, gospodine care adaugă ingrediente suplimentare care îi sporesc aroma magiunului.
Această rețetă de dulceață de prune conține o cantitate mică de pectină comercială, ceea ce vă permite să utilizați mai puțin zahăr și să accelerați timpul de gătire. Încercați-o ca topping pentru înghețată sau cheesecake, pe pâine prăjită cu unt sau unt de nuci, sau amestecată în iaurt.
Pentru a conserva în siguranță alimentele în baie de apă, pH-ul alimentului trebuie să fie de 4,6 sau mai mic (acidic). Intervalul normal de pH pentru prune este:
- prune albastre - 2,80 - 3,40
- prune roșii - 3,60-4,30
- prune gage verzi - 3,60 - 4,30
- prune galbene - 3,90 - 4,45
Prin urmare, prunele ar trebui să fie sigure pentru conservare în baie de apă fără a adăuga lămâie. Cu toate acestea, dacă prunele sunt extrem de coapte, pH-ul poate fi la limită, așa că puțin suc de lămâie suplimentar nu strică, potrivit Common Sense Home.
Prunele sunt natural bogate în pectină, în special coaja lor. Prunele coapte fac dulceață mai dulce cu mai puțin zahăr adăugat, dar prunele mai puțin coapte conțin mai multă pectină. Dacă doriți să faceți dulceață de prune fără a adăuga pectină suplimentară, folosiți prune cu diferite grade de coacere pentru o gelificare mai rapidă.
Tocmai de aceea, pentru a face cel mai sănătos magiun de prune trebuie să alegeți prune mai puțin coapte. Coaja este bogată în pectină, fibre și nutrienți și ajută la obținerea culorii roșii adânci frumoase a dulceaței de prune.
Pentru a pregăti prunele pentru dulceață, mai întâi spălați fructul. Tăiați-l în jumătate și îndepărtați sâmburii. La acest punct, puteți fie să tăiați prunele în bucăți, fie să le treceți rapid prin procesorul de alimente.
- Începeți cu prune la temperatura camerei pentru o gătire mai rapidă. Pregătiți fructul spălându-l, îndepărtând sâmburii și tăindu-l bucăți. (Nu decojiți prunele.) Această rețetă folosește aproximativ 2 kilograme de prune coapte.
- Măsurați nucile tocate.
- Radeți coaja de lămâie și apoi stoarceți lămâia.
- Dacă conservați dulceața în baie de apă, nu este necesar să sterilizați borcanele. (Procesarea borcanelor le sterilizează și ele.) Le puteți spăla simplu în mașina de spălat vase sau cu apă caldă și săpun, și le păstrați calde.
- Pregătiți baia de apă clocotită împreună cu borcanele și capacele. Verificați întotdeauna borcanele pentru eventualele deteriorări înainte de conservare.
- Așezați prunele, coaja și zeama de lămâie și nucile într-o oală mare. Încălziți amestecul de fructe până la fierbere, amestecați în amestecul de zahăr. Lăsați să fiarbă timp de un minut. Luați de pe foc. Amestecați romul.
- Turnați dulceața fierbinte în borcane. Conservați dulceața de prune cu un spațiu de 1/4 de inch de la marginea borcanului timp de 10 minute în baie de apă clocotită. Opriți focul și lăsați să se odihnească câteva minute, apoi puneți borcanele pe un prosop pe blatul bucătăriei pentru a se răci complet.
- Depozitați într-un loc răcoros și întunecat. Cel mai bine de folosit în decurs de 1-2 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...