Cum să crești busuioc în ghiveci. Trei pași de urmat

Busuiocul este folosit în multe preparate culinare FOTO: pixabay
Busuiocul, una dintre cele mai utile și întâlnite plante din grădini, are o mulțime de utilizări.

Pe cât este de des întâlnit în grădini, busuiocul nu e ușor de crescut. Cei de la spruce.com vă spun care sunt pașii ca să aveți busuioc proaspăt mai tot timpul anului în ghivece, în casă. Mai întâi trebuie să găsiți un loc însorit în casă deoarece busuiocul are nevoie de 6 până la 8 ore de lumină directă a soarelui.

Iată pașii:

* Alegeți un recipient/ghiveci – busuiocul poate fi crescut în mai orice recipient; acestuia îi place aerul și să nu fie foarte aproape de alte plante. O distanță de 6-8 cm ar fi una potrivită. Busuiocul este predispus la ciuperci, deci păstrarea fluxului de aer între plante este importantă. Solul nu trebuie să fie ud, doar umed. Busuiocul este foarte ușor de cultivat din semințe. Are nevoie de puțină lumină pentru a germina, deci nu puneți semințele prea adânc. Temperaturile în jurul valorii de 70 F (21 de grade Celsius) sunt perfecte. Plantele vor germina timp de 5 până la 10 zile. Când plantele au 3 până la 4 seturi de frunze puteți să le puneți într-un ghiveci mai mare sau chiar afară dacă timpul permite

* Hrănire și udare – Busuiocul, pretențios în privința apei, nu iubește să aibă pământul prea uscat sau prea umed. Ca să știți cât de multă apă să puneți băgați degetul până la a doua articulație, iar dacă solul se simte uscat, atunci adăugați apă. Amestecați un îngrășământ organic în solul de ghiveci atunci când plantați, dar verificați înainte dacă pământul nu are deja îngrășământ deja în el. Adăugați un îngrășământ lichid diluat la fiecare două săptămâni.

* Recoltare și depozitare - Este important să vă ciupiți busuiocul de multe ori pentru ca acesta să crească stufos, nu înalt și slab. Frunzele de busuioc tăiate le puteți folosi în mâncare sau le puneți depozita în cuburi de apă la congelator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel