Alimentația în sezonul rece poate fi...
Mâinile îngrijite spun multe despre o persoană, femeie sau bărbat, iar în cazul femeilor, o manichiură poate să fie o ”carte de vizită”, atât pentru sine, cât și pentru artiști, acei tehnicienii care creează adevărate opere de artă pe unghii.
Vera Varvara este un astfel de artist, iar creațiile sale sunt purtate cu mândrie de nume sonore din România, precum Delia, Mădălina Ghenea sau Mălina Avasiloaie.
Vera Varvara este atât artist, cât și trainer, oferind mai departe din ceea ce a învățat de-a lungul timpului în acest domeniu.
Iar pentru a putea lucra mai bine, atunci când îi vin ideile, mâna sa este cea mai potrivită pentru a-și etala lucrările.
”Asta port și eu pe unghii, adică asta învăț, asta predau, asta vând, cu alte cuvinte, și pe mâinile mele. De 10 ani port mâna asta (n.r. mâna stângă), așa mai diferită. Avantajul este că la mâna asta mereu le mai mai scurte. Adică așa de am de 10 ani așa, aici pe mâna asta.
Asta îmi place mie să creez artă. Și când încep să lucrez la 5 unghii, lucrez 10 ore, și de obicei lucrez noaptea. Asta îmi place, să creez pe mâna mea și de aici pleacă ideile”, a declarat Vera Varvara, în exclusivitate, la Pastila de Frumusețe, emisiune realizată de Georgiana Ioniță-Toader.
Cât privește activitatea de zi cu zi, care anumită măsură poate fi problematică din cauza unghiilor mai luni, Vera Varvara susține că s-a obișnuit să aproximeze distanța. ”Când ne place ceva găsim toate motivele posibile să ne descurcăm cu ele. Este efectiv ca și cum aș avea niște degete mai lungi. Tastez, fac orice cu ele, dar nu m-aș descurca să am și la mâna dreaptă”, a mărturisit Vera Varvara.
Potrivit artistului, astfel de unghii ”extravagante” scot persoana respectivă în evidență, iar legat de așteptările pe care femeile trebuie să le aibă atunci când vine vorba de unghii semi-permanente sau cu gel, este ”următoare programare”, deoarece susține Vera Varvara, revenirea la timp la tehnician este extrem de importantă, iar menținerea unor unghii frumoase și sănătoase ”nu este doar responsabilitatea noastră, a tehnicienilor, ci și a clientelor”.
Pe lângă revenirea pentru întreținere, la timp, acasă, clientele să nu uite că ”este doar un material tehnic, nu sunt de fier.
Și când lucrăm acasă, lucrăm cu mănuși, produsele de curățare, la fel, afectează materialul tehnic pe care îl ai pe unghii, dar cel mai important lucru este să vii la timp la întreținere.
Dacă vorbim de ojă semi-permanentă, de exemplu, cam la 2 săptămâni și jumătate, 3 săptămâni, maxim. Dacă vorbim de unghii așa lungi, nici eu nu le țin mult, maximum 10 zile, pentru că este o cantitate destul de mare de material pe unghie și toată greutatea materialului îmi stă pe tot patul unghial.
Când aleg forma și lungimea, mă raportez la unghia naturală. est foarte important, deoarece sănătatea unghiilor pleacă și de aici, când vii la întreținere.
Astea lungi, la maximum 10 zile, pentru că este o cantitate foarte mare de material pe vârf, iar când începe să crească, după 3 săptămâni, se duce pe patul unghiei și doar vârful unghiei mai susține toată cantitatea”, a explicat Vera Varvara.
Totodată, a precizat artista, între două ture de unghii foarte lungi ia o pauză de aproximativ o lună, în care unghiile sunt realizate cu ojă semi-permanentă, abia api revine la ideile pe care le are pentru o unghie lungă.
În ceea ce privește alegerea unghiilor false, așa cum erau ele cunoscute până de curg, Vera Varvara susține că o clientă, odată ajunsă la tehnician trebuie să se lase pe mâna acestuia, însă sunt importante de știut câteva chestiuni care țin strict de lungimea pe care o dorește.
”Dacă vrei o unghie lungă, clar nu avem cum să facem cu semi-permanent, oricât de sănătoase sunt unghiile. Pentru că atunci vorbim despre arhitectură, din material tehnic, din gel, schimbăm arhitectura.
La oja semi-permanentă au evoluat foarte mult lucrurile. La oja semi-permanentă erau două straturi de ojă și rezista sau nu era problema ta că nu ai unghia sănătoasă.
Acum, oja semi-permanentă a evoluat foarte mult și rezistența este aproape la același nivel cu gelul. Doar că trebuie pe unghii scurte. Noi putem să creăm o arhitectură, putem să facem ojă semi-permanentă cu apex, adică unghia rezistă, chiar dacă este subțire, dar dacă e unghia scurtă ajută mai mult oja semi-permanentă decât gelul.
Așa că noi suntem în măsură să analizăm patul unghial, să analizăm materialul cu care lucrăm și atunci recomandăm noi clientului”, a mai spus Vera Varvara.
Dacă pe partea tehnică lucrurile sunt clare și depind strict de lungimea unghiei finale, în ceea ce privește modelul ales aici opțiunile sunt nelimitate, iar imaginația creatorului este una foarte variată.
”În manichiură nu a existat niciodată un trend. Ce este clasic mereu rămâne în vogă.
Însă, există o regulă nescrisă, despre care clientele nu știu și nimeni nu vorbește despre ea. Regula, o zi eu așa, regula anotimpurilor.
De 11 ani mă ocup de unghii, de 2 ani și predau. An de an, lună de lună se repetă același lucru.
În decembrie, când sunt sărbătorile, toată lumea vrea cu roșu sau sclipici. Atunci, toată lumea are mai mult curaj, să îndrăznească. Sunt sărbători, au liber de la muncă, toată lumea îndrăznește, chiar și la lungime. Dacă porți tot anul unghii mai scurte, atunci sunt puțin mai îndrăznețe.
În ianuarie, puțin se mai liniștesc, și este cam o perioadă de o lună în care toată lumea poartă ori albicios, ori french, ori baby boomer, ceva mai relaxant. Mai este și zăpadă în ianuarie, iar cele mai spre natural sunt cele care se cer.
Apoi vin sărbătorile roșii, Mărțișor, Ziua Îndrăgostiților, Ziua Femeii, iar toală lumea se duce în zona puțin mai colorată: roșii, mai închis, mai deschis, mai corai, mai bordo. Lunile astea cam asta se poartă.
Apoi vine primăvara,deja ne ducem spre mai. O perioadă mai cuminte, iar vara, cu vacanțe, se poartă foarte mult culorile deschise. Toată lumea este bronzată și vrem să iasă în evidență unghiile și atunci, un alb lăptos, culorile pastelate, care vara sunt de top: bleu, roz pudrat.
Toamna încep unghiile scurte, o perioadă mai liniștită și iar ajungem la iarnă. La fiecare an acesta este circuitul”, a mai spus Vera Varvara, subliniind că în cazul unghiilor artistice acestea pot fi realizate în orice perioadă a anului, indiferent de anotimp.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...