Cum să ajungi la o stare de pace interioară. Sfaturi pentru a renunța la grijile banale

pace interioara Foto: Freepik @chevanon
Într-o lume plină de distrageri și de preocupări banale, atingerea păcii interioare și a fericirii necesită concentrare, disciplină și atenție.

Pentru a atinge pacea și plăcerea interioară, este extrem de important să devenim pricepuți în arta de a nu ne îngriji prea mult de problemele mărunte. Este posibil ca persoanele să atingă un mare sentiment de mulțumire prin reorientarea energiei lor mentale către principiile lor fundamentale și către relațiile care sunt semnificative pentru ei. 

Îngrijorarea este o dorință naturală de a deține controlul, care provine adesea din dorința de a ne controla mediul sau rezultatele. Cu toate acestea, acest ciclu poate duce la anxietate și la obiceiuri toxice.

Îngrijorarea în legătură cu lucruri pe care nu le putem controla, cum ar fi economia sau comportamentul altora, ne poate epuiza forța mentală și ne poate determina să îi microgestionăm pe ceilalți. Pentru a rupe acest ciclu, putem prelua controlul asupra minții noastre și ne putem antrena creierul să gândească diferit. Recunoscându-ne și abordându-ne temerile, ne putem îmbunătăți sănătatea mentală și bunăstarea generală.

Este posibil să îți faci mai puține griji cu privire la lucrurile nesemnificative dacă dobândiți capacitatea de a recunoaște problemele care nu sunt necesare, dacă renunți la așteptări și dacă te concentrezi asupra principiilor de bază.

Vezi și: Partea creierului responsabilă pentru reacția "luptă sau fugi". Cum să îți recapeți controlul emoțional într-o situație de stres

Sentimentul de seninătate pe care îl simți în interiorul tău este denumit pace interioară. Starea de spirit pe care reușești să o atingi depinde în întregime de ceea ce simți în interior, mai degrabă decât de evenimentele care au loc în lumea din jurul tău.

Adevărul este că starea de a fi care ne este cea mai naturală este pacea. Este foarte posibil să fim în mod constant suprastimulați, hiperactivi, obosiți sau chiar epuizați dacă nu ne-am face un obicei din a ne întoarce în mod regulat la inima noastră și la calmul care există în interiorul nostru. În ciuda faptului că lumea din jurul nostru poate fi stresantă și haotică, dacă faci un efort pentru a-ți menține calmul indiferent de circumstanțe, vei descoperi mai mult ca sigur că este posibil să îți găsești pacea interioară.

Ce poți face pentru a găsi mai multă pace interioară?

A fi receptiv la starea de pace interioară este primul pas pentru a o obține. Să ai mentalitatea că poți face orice, în ciuda faptului că poți avea impresia că nu eștii în stare să faci acest lucru din cauza faptului că mintea ta este mereu agitată. Conform TheHealthSite, trebuie pur și simplu să ai încredere că fiecare acțiune pe care o întreprinzi te va aduce cu un pas (foarte mic) mai aproape de obiectivul tău.

Află și: Ce este o fobie și care sunt cauzele care declanșează aceste temeri. Cum tratezi o fobie

Foto: Freepik @rawpixel.com

Exesează arta de a nu-ți păsa

Stăpânirea artei de a nu te preocupa excesiv de chestiuni nesemnificative este esențială pentru a trăi o viață bogată în sens și satisfacție. Deblocarea seninătății interioare poate fi realizată prin reorientarea energiei mentale către principiile fundamentale și relațiile importante ale fiecăruia. 

Descoperă cine ești

Începe o călătorie de autodescoperire cu scopul de a-ți determina valorile fundamentale, prioritățile și activitățile care îți aduc plăcere. Prin utilizarea jurnalelor de reflecție, a planșelor de viziune și a autoverificărilor constante, se poate obține o perspectivă asupra a ceea ce contează cu adevărat, punând astfel bazele unei îngrijiri deliberate.

Observă unde investești timp sau energie în exces

Ar trebui recunoscută investiția excesivă în aspecte care nu au legătură cu dezvoltarea și idealurile. Furia rapidă, oboseala emoțională și dificultatea de a se concentra sunt toate simptome ale acestei afecțiuni. Efectuează o analiză pentru a vedea dacă grijile actuale vor fi semnificative pe termen lung.

Pune capăt concentrării pe lucruri mărunte

Renunță la presiunea care nu este necesară, punând sub semnul întrebării necesitatea așteptărilor. Cu flexibilitate, reformulează situația astfel încât atenția să se concentreze asupra obiectivelor și nu asupra consecințelor. Acceptață volatilitatea realității și fă loc pentru dezvoltarea personală prin aceasta.

Încearcă să practici Mindfulness

Implică-te în practici de conștientizare pentru a te stabili cu fermitate aici și acum. Angajându-se în meditație și cultivând conștientizarea senzorială, o persoană își poate redirecționa atenția de la viitorurile necunoscute sau de la trecutul imuabil către bogăția prezentului acum.

Persoanele pot deschide calea spre o viață plină de bucurie și calm adoptând practica atenției și renunțând la problemele care nu sunt necesare. Pentru a porni pe un drum spre o pace interioară și o fericire care să dureze, este vital să se facă din îngrijirea intenționată o prioritate și să se renunțe la cerințele care nu sunt necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel