Cum să ai un păr mai des, mai bogat. Ingredientul cu efect de "implant". Ioana Marinescu: E fabulos, regenerează volumul

Cum să ai un par mai des, mai bogat - Foto: Freepick @kiraliffe
EXCLUSIV
Cum să ai un păr mai des. Care e semnul pe care ți-l dă căderea părului despre sănătate și ce trebuie să începi să faci în fiecare seară. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, ne-a vorbit despre îngrijirea părului, despre ingredientele care ne ajută părul să crească mai repede și mai bogat.

"Părul are nevoi extrem de mari de o curățare blândă, dar constantă și luxoasă. Senzația spălatului pe cap trebuie să fie o bucurie pentru păr, iar ingredientele ar trebui să fie unele destul de blânde, în funcție de tipul de păr. Un mic tratament pentru păr este foarte important, fie că e targhetat pentru scalp, fie că e pentru lungimi, el trebui folosit în funcție de necesitățile pe care le avem.

Pentru mine, scalpul este o problemă constantă și încerc să fiu foarte, foarte la curent cu toate noutățile pe partea de știință a ingredientelor care apar. Este un ingredient fabulos în ceea ce privește regenerarea volumului și în normalizarea căderii firului de păr, în diminuarea acesteia.

Este un ingredient modern, foarte, foarte bine aspectat, iar studiile sale de eficacitate sunt extrem de intense și se pare că produsele care-l conțin au calitatea de a regenera firul de păr ca după un implant.

Ultima noastră gamă îl conține, atât în șampon, mască și spray-ul pentru scalp, pentru că e important să-l dăm activ, constant.

Sunt două ingrediente:

- acidul hialuronic pentru păr. Bem hialuronic, dăm pe față, pe corp cu creme cu hialuronic, iar pentru păr sunt molecule de acid hialuronic foarte adaptate, care hidratează și dau elasticitate și rezistență firului de păr.

- ceramidele dedicate firului de păr, tratament de regenerare, care o să îmbrace cuticula și o să o refacă din interior spre exterior, făcând ca părul să fie elastic, ca părul să fie mult mai puternic ca rezistență împotriva ruperii și făcându-l să fie mult mai luminos, mai ușor de pieptănat și mai sănătos", a declarat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: Cu cât șampon trebuie să ne spălăm pe cap. Semnul din palmă de care n-ai știut până acum. Cât timp trebuie să speli părul

De ce ne cade părul. Semnul pe care-l dă despre sănătatea noastră

 

"E important ca părul nostru, atât cât este, să fie îngrijit, bucuros, fericit, pentru că și firul de păr ne arată starea de sănătate, starea psihică pe care o avem. Faptul că sunt perioade în care ne cade mult păr, atunci cu siguranță avem probleme de absorbție de vitamine, probleme hormonale sau suntem într-o stare de depresie accentuată pe care o conștientizăm sau nu.

La fel, și lungimea firului de păr, în afară de tratamentele chimice, decolorări, vopsiri, modurile în care-l îngrijim și de modul în care-l pieptănăm.

E important să pieptănăm seara părul, cu o perie delicată, îi dă părului o stare de bine. Fiecare celulă a noastră merită să fie puțin veselă", a mai spus Ioana Marinescu.

Băutura alcoolică MINUNE pentru păr. Cu ce să începi să te speli de acum: Miroase mai ciudat, dar e genială

De câte ori ar trebui să ne spălăm pe păr pe săptămână

 

Un alt subiect atins de Ioana Marinescu a fost cel legat de frecvența cu care ar trebui să ne spălăm pe păr într-o săptămână.

”Este foarte personal, în sensul că sunt persoane care se spală la 7-8 zile și arată minunat  părul lor și care au nevoie să se spele zilnic sau la două zile. Nu mi se pare nicio greșeală în niciuna dintre variante, cu condiția ca scalpul să fie liniștit”, a mai spus Ioana Marinescu.

De altfel, aceasta a subliniat că la fel ca și la îngrijirea pielii, și părul are nevoie de o atenție specială în funcție de tipul și de textura părului.

”Într-adevăr, dacă o să acționezi ca și pe pielea feței, dacă încerci să o usuci constant secreția de sebum va fi mai ridicată. Dar dacă folosești pentru curățarea părului sau al tenului un produs dedicat și un produs blând, nu un produs agresiv care să stimuleze foarte tare secreția de sebum, cu siguranță, dacă confortul nostru este să ne spălăm mai des, e ok să ne spălăm mai des. Cred că este de preferat să te speli o dată la două zile în locul unui păr foarte gras, uleios și foarte neplăcut”, ne-a mai spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel