Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Există semne de avertizare timpurii conform cărora apropiații își pot pune semne de întrebare. Odată făcut un diagnostic, istoricul comportamentului are mult mai mult sens în fața celor care cunosc bine individul, notează Livestrong.
Sociopatia este o tulburare care apare în copilărie sau cel puțin în adolescență, explică AllPsych Online. Dacă ne uităm înapoi la comportamentul din copilărie al adulților cărora li s-a pus diagnosticul cu tulburare de personalitate antisocială, se poate evidenția o nesocotire timpurie a autorităților. În timp ce fura mașini sau manifesta furie și ostilitate față de figurile autorității, chiar nu indică neapărat sociopatia, însoțită de schimbările ulterioare ale comportamentului, acestea marchează primele simptome ale tulburării.
La fel ca și comportamentul manifestat în copilărie, un adult va continua să arate puțin respect pentru autorități. Sociopatul nu are niciun concept de norme sociale sau de drepturile altora. Comportamentele sale exterioare sunt rezultatul acestei lipse de respect față de oameni și legi. Este probabil să întreprindă acțiuni care să provoace dureri fizice și emoționale altora, inclusiv abuzuri sau neglijări ale copiilor. Exemple sugerate de AllPsych Online includ cruzimea față de animale, incendierea lucrurilor sau alte comportamente ilegale. Probabilitatea ca un sociopat să fie încarcerat este mare și este un factor care contribuie la un prognostic privind tulburarea.
Nu este neobișnuit ca un sociopat să schimbe stările de spirit într-o clipă. Un sociopat se poate schimba rapid de la blând la nervos peste ceva aparent minut. Sociopatul poate părea iritabil deseori, iar primul său instinct este să acționeze fizic atunci când este supărat. Individul poate părea iresponsabil, minte des, face abuz de alcoolși poateconsuma droguri, sugerează Clinica Mayo.
Lipsa empatiei este considerată a fi o componentă mare a tulburării de personalitate antisocială, afirmă AllPsych Online. Un individ care nu are empatie este incapabil să înțeleagă cum se simt ceilalți. Individul poate ignora sentimentele sau preocupările celorlalți oameni. Incapacitatea de a empatiza cu ceilalți îi face să folosească înșelăciunea și farmecul pentru a-i manipula pe ceilalți.
Un sociopat poate vedea lumea ca fiind distrusă sau „nebună". Acest lucru face dificil tratamentul, deoarece nu are cunoștințe despre modul în care comportamentele sale îi afectează pe ceilalți. Acest individ nu va căuta terapie și nu va fi cooperant dacă cei dragi sugerează tratament. Acest lucru se datorează incapacității sale de a înțelege comportamentul său ca inadecvat. Un sociopat poate încerca să-i intimideze pe ceilalți atunci când farmecul său nu este eficient în obținerea a ceea ce își dorește. Orice relație cu un sociopat poate fi instabilă din cauza abilității individului de a se preface și de a deveni agitat și violent atunci când lucrurile nu merg așa cum își dorește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...