Cum poți trece mai ușor peste alergiile de toamnă: tratamentul care te scapă de cele mai neplăcute simptome
27 oct 2021, 19:31

Alergii
Dacă aveți alergii sezoniere toamna, poate vă întrebați ce le provoacă. Deși există mulți alergeni diferiți care circulă între lunile august și noiembrie, cel mai frecvent vinovat de alergiile de toamnă este ambrozia.

Deși această plantă moare după ce sezonul se termină, o singură plantă de ambrozie poate elibera peste un miliard de boabe de polen, care pot călători pe sute de kilometri la un moment dat, potrivit Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA). Ca urmare, peste 75% dintre persoanele cu alergii sezoniere au reacții la polenul de ambrozie.

Mucegaiul este o altă sursă comună de alergii de toamnă. În timp ce mucegaiul se dezvoltă în camere umede și subsoluri pe tot parcursul anului, sporii de mucegai pot fi găsiți și în grămezile umede de frunze căzute pe jos, ceea ce se întâmplă de obicei la mijlocul toamnei.

Cum să tratați alergiile de toamnă

Indiferent de alergen, însă, alergiile de toamnă pot provoca o varietate de simptome neplăcute, inclusiv strănut, nas care curge, congestie, mâncărimi și lăcrimare a ochilor, tuse și dureri de cap, notează Prevention. De aceea, este important să vă luați măsurile de precauție necesare pentru a vă trata simptomele și a le ține la distanță.

De exemplu, vă puteți înrăutăți de fapt simptomele de alergie prin tragerea alergenilor în casă după ce ați petrecut timp în aer liber. "Sporii de mucegai și polenul se pot lipi de orice, inclusiv de păr, piele și îmbrăcăminte", a declarat pentru Prevention Dr. Rachna Shah, alergolog și membru al facultății de la Loyola School of Medicine. Din fericire, puteți contribui la reducerea riscului de a urmări alergeni în casă lăsând pantofii afară, schimbându-vă și spălându-vă hainele imediat ce intrați pe ușă și făcând un duș temeinic.

Citește continuarea pe Spectacola și află detalii despreacest subiect.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?