Generația Z și tinerii Millennials...
Postul corect înseamnă o alimentație echilibrată, în ciuda lipsei unor alimente precum carnea. ”Să mâncăm proteine din năut, din salată de năut, din fasole, și nu cartofi pai pentru că e mare diferența cum ne aducem acele calorii”, subliniază medicul nutriționist Anca Hâncu la Interviurile DC News și DC Medical.
Potrivit acestuia, în timpul postului e important să ne aducem cantitatea de proteine cum se renunță la carne și sunt acceptate și chiftelele din soia, chiftelele care imită carnea, variante de brânză și iaurt tot din soia. ”Sunt variante corecte. Mai există pudra de cânepă care se pune în salate, proteine complexe. Când discutăm de un aport de proteine, variantele acestea sunt foarte bune”, completează medicul nutriționist Anca Hâncu.
Aceasta a ținut să sublinieze că, deși postim, ”aportul caloric e foarte important să fie echilibrat, să fie conform cu nevoile noastre energetice, nevoi pe care le stabilim în funcție de sex, de activitatea fizică, de metabolismul bazal al fiecărei persoane, iar atunci când mâncăm corect, corpul nostru se menține la aceeași greutate”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...