Cum obții Certificatul digital european COVID dacă te-ai măritat, ai alt nume și altă serie și număr la Cartea de Identitate
21 sep, 11:40

Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Pentru obținerea certificatului digital european COVID care atestă vaccinarea ai nevoie de CNP, de seria și numărul cărții de identitate. Iată ce trebuie faci în situația în care te-ai măritat după ce te-ai vaccinat, și în noul act de identitate figurezi cu nume, serie și număr de buletin noi: 

Dacă te-ai vaccinat și ulterior te-ai măritat, datele pe baza cărora poți obține Certificatul digital european COVID și s-au schimbat. Odată cu schimbarea Cății de Identitate, nu mai ai același nume, aceiași serie și număr de buletin pe care le aveai înainte, iar din sistemul oficial - Certificat COVID (link direct) - nu poți obține adeverința de care ai nevoie dacă vrei să călătorești în străinătate. 

La solicitarea DC News și  DC Medical, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au explicat ce trebuie să facă persoanele aflate în această situație.

Măsura este valabilă și în cazul celor care și-ai schimbat buletinul / cartea de identitate pentru că a expirat. 

„Persoanele în cauză trebuie să solicite eliberarea certificatului digital la adresa certificate-covid@ms.ro sau sa apeleze call center: 021. 414.44.25” au spus aceștia. 

G Ad:

 

Ştiri Recomandate

Radioterapia activează gene care vindecă inima
Somnul bun ar putea preveni boala Alzheimer
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri