Cum obții Certificatul digital european COVID dacă te-ai măritat, ai alt nume și altă serie și număr la Cartea de Identitate

Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Pentru obținerea certificatului digital european COVID care atestă vaccinarea ai nevoie de CNP, de seria și numărul cărții de identitate. Iată ce trebuie faci în situația în care te-ai măritat după ce te-ai vaccinat, și în noul act de identitate figurezi cu nume, serie și număr de buletin noi: 

Dacă te-ai vaccinat și ulterior te-ai măritat, datele pe baza cărora poți obține Certificatul digital european COVID și s-au schimbat. Odată cu schimbarea Cății de Identitate, nu mai ai același nume, aceiași serie și număr de buletin pe care le aveai înainte, iar din sistemul oficial - Certificat COVID (link direct) - nu poți obține adeverința de care ai nevoie dacă vrei să călătorești în străinătate. 

La solicitarea DC News și  DC Medical, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au explicat ce trebuie să facă persoanele aflate în această situație.

Măsura este valabilă și în cazul celor care și-ai schimbat buletinul / cartea de identitate pentru că a expirat. 

„Persoanele în cauză trebuie să solicite eliberarea certificatului digital la adresa [email protected] sau sa apeleze call center: 021. 414.44.25” au spus aceștia. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel