Cum ne menținem greutatea constantă după ce slăbim. Cori Grămescu: e nevoie să gătim creativ

Ou la micul dejun  FOTO: pexels.com
Nutriționistul Cori Grămescu spune că adevărata provocare după ce slăbim este să ne menținem greutatea constantă.

Nutriționistul Cori Grămescu spune că slăbitul e partea cea mai simplă, iar menținerea unei greutăți constante e ”adevărata provocare”.

”Mesele mele de săptămâna asta - cred ca e important sa vorbim mai mult despre menținerea greutății post slăbire decât vorbim despre slăbire in sine. Slăbirea e partea cea mai simpla a procesului, iar cum ne menținem greutatea constanta in timp este adevărata provocare. Ma uit cu groaza in farfurii postate de diferiți nutriționiști sau antrenori și văd efectiv fie tulburări alimentare împachetate în eticheta de mâncat sănătos, fie o mâncare înfiorător de plictisitoare și lipsită de orice imaginație.

Menținerea, dragii mei, se face aplicând principii de mâncare sănătoasă, menținând un echilibru energetic, însă trebuie prioritizate satisfacția senzorială și gustativă. Pentru acest aspect e nevoie să gătim creativ, să învățăm să folosim condimentele și tehnicile corecte de preparare a alimentelor”, notează Cori Grămescu, potrivit Facebook.

VEZI și: Cori Grămescu despre situațiile care ne rănesc: trebuie să alegem conștient schimbarea

”Situațiile care ne rănesc și din care simțim că nu putem ieși vin la pachet cu senzația că suntem paralizați, lipsiți de resursele pentru a schimba starea de fapt, lipsiți de motivația de a ne duce la bun sfârșit planurile”, scrie nutriționistul Cori Grămescu pe rețelele sociale. Potrivit specialistului, o astfel de situație poate fi ”confruntarea periodică cu probleme cu greutatea sau o relație bolnăvicioasă prelungită peste ani ori o prietenie toxică cu o persoană toxică. Ar mai fi păstrarea unui loc de muncă ce ne creează frustrare și nefericire, menținerea unor obiceiuri nesănătoase și orice continuum al unei situații de viață generatoare de frustrări, din care nu ieșim perioade lungi de timp”.

VEZI și: Cori Grămescu: nu doar un aliment sau masă delicoasă produc satisfacție, ci și amintirea că ele sunt după o rețetă tradițională

Nutriționistul Cori Grămescu povestește, într-o postare pe rețelele sociale, despre bunica sa și mâncărurile savuroase pe care le gătea. Specialistul își amintește că ”uneori, nu doar un aliment sau masă delicioasă produc satisfacție, ci și amintirea că ele sunt după o rețetă tradițională din familie”. Exemplul care îi vine în minte e cel al chifteluţelor cu dovlecei din copilărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel