Cum îți îngrijești perfect pielea: cei mai simpli pași, recomandați de experți

Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare
Îngrijirea pielii poate fi dificilă, mai ales arunci când tenul creează probleme greu de gestionat. Dar chiar și fără probleme, curățarea tenului necesită multă atenție, fiind importantă pentru a evita îmbătrânirea prematură și problemele precum excesul de sebum sau acneea. Iată câteva sfaturi de la specialiști pentru o îngrijire eficientă.

Îngrijirea tenului nu ar trebui să fie foarte dificilă, însă atunci când există probleme precum acnee sau exces de sebum, e nevoie de mai multă atenție. Chiar și fără aceste probleme, este nevoie de o îngrijire atentă a tenului și de curățare, pentru a evita apariția lor.

Sfatul unui specialist v-ar putea ajuta să puneți în aplicare un plan de tratament.

Însă dacă vă gândiți că veți găsi la farmacie un produs cosmetic care să vă ajute, ar trebui, înainte de asta, să faceți singură un plan:

- Înainte de a începe să căutați produsul care să vă ajute tenul, ar trebui să aflați ce este esențial pentru pielea dvs.

- Faceți o listă a rutinei pe care doriți să o urmați dimineața și seara. Citiți eticheta produsului și renunțați la substanțele chimice dure.

- Nu optați niciodată pentru produse care implică siliconi. Acestea nu sunt doar idei proaste pentru piele, dar, de asemenea, nu se absorb cu ușurință și vor fi inutile.

- Începeți cu o sesiune de exfoliere ușoară, faceți-o printr-o mișcare circulară, astfel încât să puteți scăpa de toată murdăria care este acumulată cu sebum.

- Nu supraîncărcați tenul cu niciun produs; cantitatea minimă este esențială.

- Aplicați produsele în ordinea corectă și urmați pașii recomandați de producător.

- Aplicați fiecare produs, faceți-i un masaj bun în direcția ascendentă și așteptați câte un minut fiecare înainte de a trece la următorul.

- Nu vă neglijați gâtul și nu amestecați niciodată două produse care sunt infuzate cu apă și ulei.

- Dacă alegeți un SPF, alegeți-le pe cele de bună calitate și care pot fi întinse cu ușurință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel