Hidratarea este un obicei esențial...
Stresul este o stare psihologică sau mentală de presiune emoțională care dăunează atât sănătății mintale, cât și fizice. Un nivel mic de stres este bun și chiar sănătos, deoarece ne motivează și ne conduce în muncă și pentru a ne atinge obiectivele. Dar un nivel de stres excesiv poate provoca infarct, ulcer, depresie etc. Oamenii se confruntă cu stresul atunci când cred că nu reușesc să facă față unor situații. Ei cred că nu sunt capabili să echilibreze situația. Acest lucru provoacă presiune asupra lor.
Unele dintre simptomele stresului sunt accident vascular cerebral, obezitate, suferință gastro-intestinală, hipertensiune arterială etc. Când acest nivel de stres începe să devină mai mare, acesta poate afecta sănătatea mentală și fizică până la bază. Când o persoană devine stresată, atunci se văd anumite schimbări comune în el. Acestea sunt după cum urmează:
Durere de cap
Tulburări de somn
Dureri de spate sau gât
Ameţeală
Palmele sau picioarele transpirate
Dificultate la înghițire
Îmbolnăviri frecvente
Sentimentul că e copleșit de probleme
Lipsa de energie
Uitare
Este important să consultați un medic pentru a reduce nivelul de stres și pentru a face față vieții dumneavoastră. Dar, în afară de asta, puteți practica aceste schimbări ale stilului de viață pentru a echilibra totul.
Respirație profundă: respirați adânc și mențineți timp de patru secunde, apoi expirați încă patru secunde. Exersați atunci când sunteți calm, astfel încât să vă puteți relaxa respirând atunci când veți fi stresat.
Focus: pentru o anumită perioadă de timp, deconectați-vă de la dispozitivele digitale și ieșiți la plimbare afară și observați împrejurimile cu atenție. Acest lucru vă va crește concentrația.
Rămâneți activ: practicați zilnic exerciții ușoare pentru a vă menține în formă și activi. Acest lucru va elibera hormoni buni pentru a vă face să vă simțiți fericiți.
Ascultați muzică: la sfârșitul zilei, ascultați o muzică lentă și ușoară pentru a vă relaxa corect.
Răsfățați-vă cu un hobby: puteți acorda ceva timp pentru tot ceea ce vă face fericit. Poate fi pictura, scrisul, gătitul, muzica, orice. Vă va evacua epuizarea.
Anxietatea
Este o tulburare de anxietate generalizată care exprimă îngrijorare mai intensă la o persoană și rămâne o perioadă lungă de timp. Tulburarea de anxietate este un grup de tulburări diferite care sunt tulburarea de anxietate generalizată, fobia specifică, tulburarea de anxietate socială, tulburarea de anxietate de separare, agorafobia, tulburarea de panică și mutismul selectiv. Toate acestea sunt identificate prin simptomele lor separate. Dintre toate acestea, tulburarea de anxietate generalizată este cea mai frecventă. Anxietatea presupune mai degrabă îngrijorare pentru evenimentele viitoare, decât de evenimentele actuale.
Dificultate în controlul îngrijorării
Nelinişte
Oboseală
Incapacitate de a se concentra
Iritabilitate
Tensiunea musculară
Insomnie
Durere de cap
Dureri de stomac
Ameţeală
Acest lucru trebuie vindecat consultând un psiholog sau psihiatru. Tratamentele sunt după cum urmează:
Psihoterapie: Terapia cognitiv-comportamentală sau TCC se face în general pentru tratamentul tulburărilor de anxietate.
Medicație: antidepresivele sunt administrate pentru a reduce simptomele tulburării.
Modificări ale stilului de viață: Trecerea la un stil de viață sănătos este foarte importantă pentru persoanele cu tulburări de anxietate precum exercițiile fizice zilnice, somnul sănătos, alimentația sănătoasă, evitarea consumului de cofeină și alcool etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Hidratarea este un obicei esențial...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Această vitamină îți protejează...