Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Celule tumorale. O cercetare, realizată de specialiști de la Universitatea din Bergen, Universitatea Heidelberg și Centrul Krebsforschungs din Germania, susține cum celulele canceroase din creier comunică cu celulele creierului sănătoase într-un mod diferit decât s-a bănuit.
"Am fost surprinși să aflăm că neuronii formează sinapsele cu celulele canceroase, ceea ce am crezut că numai celulele sănătoase", afirmă profesorul Hrvoje Miletic de la Departamentul de Biomedicină de la Universitatea din Bergen (UiB), potrivit sciencedaily.
Autorii studiului susțin că sarcina sinapselor este de a transmite semnale între celule, care le spun ce să facă. Înainte de acest studiu, oamenii de știință credeau că numai celulele sănătoase formează astfel de sinapse pentru a comunica între ele. Se știa că celulele canceroase comunică cu neuronii sănătoși, dar nu și cum.
Datorită expertizei în Neuroștiință de la Universitatea Heidelberg și a modelelor de cancer la creier de la UiB, cercetătorii au avut șansă să vadă cum neuronii formează conexiuni sinaptice cu celulele canceroase, stimulând creșterea cancerului.
Hrvoje Miletic consideră că testarea controlată a medicamentelor anti-epileptice ar putea constitui o posibilă nouă strategie deoarece, în epilepsie, neuronii reacționează excesiv, transmitând o mulțime de impulsuri electrice necontrolate. Noua cercetare arată că impulsurile de la neuroni sunt transmise celulelor canceroase prin sinapse și transformate în semnale în celulele canceroase care stimulează creșterea.
Pacienții cu tumori cerebrale suferă adesea de epilepsie și sunt puși periodic pe medicamente anti-epileptice, dar renunță la luarea lor după ce convulsiile încetează și ele.
"Dacă avem o mai bună înțelegere a modului în care se formează microtubulii și sinapsele, mecanismele din spatele acestui lucru și felul de mesaje trimise între celulele canceroase, atunci putem afla ce impact are acest lucru asupra dezvoltării și tratamentului cancerului", a opinat, potrivit sursei citate, Hrvoje Miletic.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...