Cum combinăm cu cap alimentele pe care le mâncăm. Recomandări dr Bilic

Alimente sănătoase
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face câteva recomandări despre cum pot fi recomandate anumite alimente.

Medicul Mihaela Bilic detaliază, într-o postare pe Instagram, cum pot fi cu cap alimentele pe care le consumăm.

”Cereale cu leguminoase. Din seria cum combinăm isteț̦ alimentele, vă spun despre proteinele vegetale - prezente în cereale (grâu, paste făinoase, orez, porumb), în leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, soia, năut) și în oleaginoase (alune, fistic, migdale semințe). Spre deosebire de proteinele de origine animală (din carne, pește, ouă, brânză) care sunt complete, proteinele vegetale sunt incomplete - le lipsesc unul sau mai mulți dintre cei 8 aminoacizi esențiali. Se numesc “esențiali” pentru că nu pot fi produși de organism și trebuie aduși prin alimentație (valină, leucină, izoleucină, triptofanul, fenilalanină, metionină, lizină și treonină)”, amintește medicul Bilic.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Primul semn că ai o criză biliară

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel