Cum calmezi durerea de urechi în avion

Călătorie
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu face câteva recomandări pentru atunci când călătorim și avem dureri de urechi.

Sunt câteva soluții pentru durerea de urechi apărută în timpul zborului cu avionul. Medicul cardiolog Vasi Rădulesuc face, pe blogul său, câteva recomandări.

Iată o parte dintre acestea:

”Cască și înghite în timpul urcării și coborârii. Acestea activează mușchii care vă deschid trompele de Eustachio. Totodată, bomboanele de supt și guma de mestecat ajută înghițitul. (...) 

Nu dormi în timpul decolărilor și aterizărilor. Dacă ești treaz, poți face tehnicile de autoîngrijire necesare atunci când simți presiune în urechi. (...) .

Folosește un spray nazal fără prescripție medicală. Dacă ai congestie nazală, utilizează un spray nazal cu aproximativ 30 de minute până la o oră înainte de decolare și aterizare. Evită totuși utilizarea excesivă, deoarece spray-urile nazale luate timp de trei sau patru zile pot crește congestia.

Folosește cu prudență pastilele decongestionante. Decongestionantele administrate pe cale orală ar putea fi de ajutor dacă sunt luate cu 30 de minute până la o oră înainte de zborul cu avionul. Cu toate acestea, dacă ai boli de inimă, o tulburare de ritm cardiac sau tensiune arterială ridicată sau dacă ești însărcinată, evită decongestionantele orale. (...) 

Încearcă dopuri de urechi cu filtru. Aceste dopuri pentru urechi egalizează încet presiunea împotriva timpanului în timpul ascensiunilor și coborârilor. Le poți achiziționa de la farmacii, de la magazinele de cadouri din aeroport sau de la o clinică ORL. Cu toate acestea, tot va trebui să caști și să înghiți pentru a elibera presiunea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile zilei în sănătate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel