Cum ai grijă de mușcate. 4 sfaturi esențiale

Mușcate  FOTO: pixabay
Mușcatele, unele dintre cele mai întâlnite plante din România, are nevoie și de alte aspecte nu doar de lumină și fertilizant ca să se mențină sănătoase.

Experții spun că sunt patru lucruri esențiale pe care trebuie să le avem în vedere după ce mușcatele înfloresc și au frunze din abundență: ciupirea, udarea, fertilizarea si lumina.

Ciupirea se executa doar la ghivecele cu ramuri dese și trebuie tăiat maxim o treime din lungimea totala a ramurilor. Toaletare va avea drept efect ca din mugurii laterali sa se formeze ramuri noi. Dacă apar frunze galbene este un semn că ai udat prea mult planta sau că nu ai udat-o deloc. Dacă vara, mușcatele se udă zilnic, iarna - nu atât de des. Pământul mușcatei trebuie să fie umed, nu noroios.

Când mușcatele înfloresc, plantele au nevoie de mai multe substanțe nutritive. De aceea, în perioada de înflorire e bine ca mușcatele să primească îngrășământ săptămânal. Se recomandă cel lichid, iar înainte de a-l dizolva în apă, citește instrucțiunile ca să nu greșiți dozajul.

Mușcatelor le plac lumina, spațiile deschise, aerisite și nu iubesc zilele caniculare, adică peste 35 de grade Celsius. Atunci se recomandă să le muți într-o zonă cu umbră. Se împacă bine cu lumina de la primele ore ale dimineții, potrivit cumsa.ro.

Cenușa obținută în urma arderii lemnului netratat poate fi folosită ca îngrășământ natural 100% pentru mușcate. Cenușa are o cantitate mare de potasiu, fosfor, fier, zinc, mangan sau calciu, substanțe de care plantele au mare nevoie. Cenușa poate fi folosită ca îngrășământ 100% natural, însă doar cea obținută din arderea lemnului netratat. Ar fi indicat să folosești cenușa de la lemnul de fag, stejar sau arțar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel