La vârsta a doua, prevenția...
Un pacient cu probleme tiroidiene este predispus la afecțiuni psihice, iar în același timp, o depresie, o problemă psihică, fie endogenă, fie secundară, poate deregla tiroida. Sunt afirmațiile medicului endocrinolog Alina Antonela Burlacu la Interviurile DC News și DC Medical.
”Glandele cele mai afectate sunt glandele suprarenale. Acestea sunt extrem de afectate de stres, de depresie, de un stres acut sau de un stres cronic repetat cum este acest bulling pe ani îndelungați. Lucrul ăsta poate să ducă la niște modificări în primul rând la nivelul apetitului, fie apare lipsa poftei de mâncare, fie apare un mâncat compulsiv. Este modificată tensiunea, pulsul. Acest stres cronic repetat duce fie la o hiperactivitate a glandei suprarenale, fie la o epuizare a ei”, explică endocrinologul Alina Antonela Burlacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...