Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Cofeina acționează ca un laxativ și crește peristaltismul. Peristaltismul constă în contracțiile musculare care propulsează alimentele prin sistemul digestiv. Efectele pot începe foarte curând după ce bei o ceașcă de cafea. Din acest motiv, unele persoane beau cafea dimineața pentru a ajuta la reglarea digestiei, notează Livestrong.
Indigestie
Cofeina crește producția de hormoni de stres. Hormonii de stres - cortizolul, adrenalina și norepinefrina - fac ca inima să bată mai repede și oferă un impuls de energie. Alimentarea cu sânge a intestinelor este scăzută. Drept urmare, digestia poate fi încetinită.
Secreții gastrice
Cofeina este acidă. Crește aciditatea și cantitatea de secreții gastrice. Ca urmare, poate apărea iritarea mucoasei intestinale. Acest lucru poate duce la dureri de stomac. Cantitățile excesive de cofeină pot provoca ulcere și gastrită. Cofeina poate agrava simptomele dacă aveți probleme gastro-intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil și boala Crohn.
Diuretic
Cofeina acționează ca un diuretic. Fluxul de sânge către rinichi este crescut, ceea ce duce la creșterea producției de urină. Creșterea urinei poate duce la deshidratare, care la rândul său poate contribui la constipație. A bea multă apă, însă, poate scădea riscul de deshidratare.
consideraţii
Aportul moderat de cofeină la o persoană altfel sănătoasă este considerat sigur. Conform FDA, puteți consuma în siguranță 100 - 200 mg de cofeină, sau una-două căni de cafea pe zi. Poți fi dependent dacă bei o ceașcă de cafea pe zi. Renunțarea poate fi dificilă. Simptomele pot include dureri de cap, oboseală, scăderea vigilenței, somnolență, anxietate, senzații de nervozitate și dificultăți de concentrare. Cafeina trebuie evitată dacă aveți anumite probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, hipertensiune arterială sau tulburări ale sistemului gastrointestinal. Ar trebui să vă consultați medicul înainte de a consuma cofeină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...