Cum abordăm trendurile în materie de nutriție. Alina Epure: Dieta nu are modă! Se aplică doar la nivel personal, cu analizele în față

trenduri nutritie foto: freepik
EXCLUSIV
Rețelele sociale au acaparat și activitățile noastre din viața reală, iar trendurile în materie de nutriție sunt urmate de către oameni din toate colțurile lumii. Dar oare câte dintre acestea sunt demne de urmat? Cum putem ști ce este benefic pentru organismul nostru și ce nu?

Cum facem cu trendurile în materie de diete și sfaturi nutriționale?

Alina Epure, Doctor în Medicină, Consultant Nutriționist, Health Coach Practitioner, Membru ESPEN, Membru The Nutrition Society, subliniază că dieta nu ar trebui să fie dictată de modă sau trenduri, ci ar trebui să fie adaptată în funcție de nevoile individuale ale fiecărei persoane.

Aceasta evidențiază importanța stabilirii unui plan alimentar personalizat, bazat pe analizele medicale și pe nevoile specifice ale organismului fiecăruia. Prin acest demers, ne putem asigura că i se oferă corpului exact nutrienții de care are nevoie, în cantitățile și proporțiile potrivite.

foto: Freepik

Cum putem să navigăm printre trendurile în materie de nutriție și să le identificăm pe cele care sunt benefice pentru sănătatea noastră?

Alina Epure sugerează că, prin adoptarea unei abordări bazate pe informații concrete și analize medicale, fiecare individ poate fi sigur că își oferă corpului tot ceea ce are nevoie pentru a atinge potențialul maxim și a se menține într-o formă fizică și mintală optimă.

Este important să se acorde atenție, atât calității alimentelor, cât și modului în care acestea sunt consumate, pentru a ne asigura o nutriție adecvată și echilibrată.

foto: Freepik

Mai mult decât atât, nu există o soluție universală în ceea ce privește dieta, ci fiecare dintre noi ar trebui să își stabilească un plan alimentar personalizat, bazat pe informații medicale și pe nevoile specifice ale propriului corp. 

”Dieta nu are modă, are numai aplicabilitate la nivel personal, motiv pentru care orice plan de alimentație se stabilește cu analizele în față, cu această informație pe care o putem folosi în favoarea noastră.

Astfel, avem siguranța că oferim corpului ce are nevoie, cum are nevoie, astfel încât să fim în cea mai bună formă, să ne atingem propriul potențial”, ne-a spus Alina Epure, în exclusivitate pentru DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel