MASCA la școală: s-a DECIS cât timp vor fi obligați elevii să o poarte

Elev, coronavirus, școală
După mai multe controverse apărute în spațiul public privind purtarea măștii de către elevi la școală, autoritățile au făcut precizări legate de aceasta.

Elevii vor trebui să poarte masca de protecţie în tot timpul petrecut la școală, au decis autoritățile.
Declarația vine după ce în spațiul public au apărut mai multe controverse legate de obligația elevilor de a purta mască la școală.
Astfel, premierul Ludovic Orban a spus că elevii vor trebui să poarte mască de protecţie pe perioada de timp cât stau la şcoală, adică inclusiv la ore, în timp ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) susţine că masca nu este nevoie să fie purtată în tot acest interval, ci doar în pauze.
Horațiu Moldova, secretar de stat în Ministerul sănătății, susține că Ministerul Sănătăţii are acelaşi punct de vedere ca premierul. „Fără doar şi poate, Ministerul Sănătăţii are acelaşi punct de vedere cu prim-ministrul”, a afirmat el, citat de  Antena 3.
În ce priveşte posibilitatea introducerii de noi măsuri de siguranţă după finalul prelungirii stării de alertă, medicul Horaţiu Moldovan nu exclude nicio posibilitate. 
"Nu avem în vedere să introducem noi restricţii după prelungirea stării de alertă, dar dacă situaţia epidemiologică se schimbă cu totul, orice măsură care se impune se va lua", a precizat Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel