Cu cât se vinde o doză de vaccin împotriva COVID pe piața neagră. AVERTISMENTUL experților

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
După analiza mai multor piețe la negru de pe Darknet, experții recomandă oamenilor să nu cumpere online vaccinuri împotriva COVID.

Peste 1.000 de dolari. Cu atât se vinde o singură doză de vaccin împotriva COVID pe piața neagră. Cercetătorii Kaspersky au examinat 15 piețe diferite pe Darknet și au descoperit reclame la vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Moderna. Potrivit acestora, cele mai multe anunțuri provin din Franța, Germania, Marea Britanie și SUA. Prețurile unei doze pornesc de la 250 de dolari și pot ajunge până la 1.200 de dolari.

„Puteți găsi aproape orice pe Darknet, deci nu este surprinzător că vânzătorii de acolo ar încerca să valorifice campania de vaccinare. În ultimul an, au existat o serie întreagă de escrocherii care exploatează subiectul COVID-19 și multe dintre ele au avut succes. În acest moment, oamenii nu numai că vând doze de vaccin, ci și certificate de vaccinare – documente care vă pot ajuta să călătoriți fără restricții. (...) Nu este niciodată o idee bună să cumpărați un vaccin de pe Darknet”, a explicat Dmitry Galov, expert în securitate la Kaspersky, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel