Cseke Attila: Finalul pandemiei COVID-19 nu e aproape! „Putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic”. Vaccinarea este soluția

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, susține că în prezent nu se întrevede finalul pandemiei de COVID-19, și că există posibilitatea ca numărul infectărilor să ajungă la peste 20.000 de cazuri zilnic. „Mulțumirea cea mai mare a pentru personalul medical, din partea societății, este să ne vaccinăm”, a spus ministrul. 

„Acest final (al pandemiei - n.r.) astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze și păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut și pe celelalte valuri. (...) Încă nu suntem în vârful pandemiei. Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeași valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii (de cazuri - n.r.), încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou. (...) Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri (zilnic - n.r.). Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă”, a declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila, joi, într-o emisiune de la B1 TV.

În același context, el s-a referit la cei care nu cred în vaccinare și contestă introducerea certificatului verde, în condițiile în care acest document este utilizat în toate țările occidentale.

„Și Franța e „neconstituțională”, și Germania e „nedemocratică” și Italia la fel, și așa mai departe. Adică, nu știu dacă e frumos ca un ministru să spună așa ceva: toți ăștia sunt proști și noi suntem deștepți, noi știm mai bine că nu avem nevoie de acest certificat și o parte a societății are o părere împotriva vaccinului. (...) Vorbim despre cei care nu înțeleg că tot Occidentul, toată lumea civilizată s-a vaccinat și, uitați, ridicare de restricții și așa mai departe și nu s-a întâmplat absolut nimic din toate teoriile astea conspiraționiste, despre ce-ți face vaccinul, dar o parte a societății crede în continuare că ce-ți face vaccinul”, a spus ministrul interimar Cseke Attila.

Demnitarul a subliniat că cea mai mare mulțumire pentru personalul medical epuizat de pandemie ar fi ca populația să se vaccineze și să le ușureze astfel munca din spitale.

„Avem o creștere în această zi, până la 62.000 de vaccinați cu prima doză, care este o creștere de peste 40% față de ziua anterioară. Acest trend trebuie valorivicat. Mâine începe maratonul vaccinării în București pentru toate cele 6 sectoare ale Bucureștiului, în 49 de fluxuri de vaccinare Categoric așteptăm pe toată lumea. Mulțumirea cea mai mare pentru personalul medical din partea societății este să ne vaccinăm cu toții. Asta este cea mai mare mulțumire și atunci și ei o să aibă o situație mai ușoară din punct de vedere profesional”, a mai spus Cseke Attila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel