Croșetatul, 8 beneficii uluitoare pentru sănătate. Cum te ajută ața și andrelele

crosetatul - FOTO: Freepick
Croșetatul are beneficii pentru minte și corp.

Croșetatul este o îndeletnicire a bunicuțelor, care adoră să se ”joace” cu ața și cu andrelele pentru a însăila diferite articole nepoților și nu numai. Această activitate ajută la păstrarea calmului atât în minte, cât și în corp în momente de stres, anxietate sau durere. Dar știați că croșetatul vă poate ajuta, de asemenea, să faceți față provocărilor de sănătate mintală. Croșetatul  are și beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

Reduce anxietatea

Cercetările recente arată ceea ce multe persoane care croșetează știu deja în sinea lor. Croșetatul are un efect măsurabil asupra calmării anxietății și atenuării stresului. Într-un studiu internațional, a fost dezvăluită o legătură puternică între tricotat și sentimentele de calm și fericire.

În plus față de activitatea în sine, multe femei care croșetează pot găsi beneficii. Într-un cadru clinic, un studiu al unui grup de persoane care a avut tulburări de alimentație a arătat că croșetatul a avut un efect semnificativ asupra reducerii anxietății și calmării gândurilor obsesive sau a preocupărilor, arată Mental Health America

În loc să-ți drenezi energia pe lucruri pe care nu le poți controla, ridică o pereche de ace de croșetat și croșetează-ți grijile. Croșetatul are elemente terapeutice care pot scuti în mod eficient stresul, deoarece vă permite să vă concentrați asupra sarcinii din fața dvs.

Vezi și: 10 semne ale anemiei ce nu trebuie ignorate. Sarcina, printre simptomele deficitului de fier

Croșetatul ajută în dureri cronice

Durerea cronică afectează mulți oameni din întreaga lume, din toate grupele de vârstă și mediile diferite. Găsirea unei modalități de a atenua durerea cronică poate duce uneori oamenii la soluții neașteptate, iar pentru mulți croșetatul a devenit o parte integrantă în gestionarea durerii. Într-un studiu, croșetatul a oferit atât ajutor fizic, cât și sprijin social, care a ajutat semnificativ la reducerea sentimentelor și a efectelor durerii cronice.

Croșetatul promovează conexiunea socială

Croșetatul într-un cadru social, fie în viața reală, fie online, oferă beneficii mari pentru sănătatea mintală, dar un alt element important este că croșetatul este adesea o șansă de a da înapoi - ceea ce poate fi un mare impuls pentru sănătatea ta mentală. Există multe modalități de a croșeta pentru acte caritate. Multe studii arată că a da înapoi comunității susține sănătatea mintală și poate ajuta în sentimentele de depresie și singurătate, mai notează Mental Health America.

Vezi și: De ce nu e bine să bei cafeaua pe stomacul gol. Printre altele, crește riscul de anxietate

Croșetatul oferă evadare

Croșetatul oferă o evadare pentru minte în timp ce mâinile sunt ocupate. Mulți dintre cei care croșetează au spus că se bucură de modul în care este atât calmant și productiv.

Stimulează funcționarea creierului

Croșetatul este o activitate dinamică în care fiecare decizie este orchestrată pentru a aduce la viață produsul final. Acest lucru stimulează cortexul motor, lobii frontali și occipitali. Astfel, vă întărește mintea și încetinește tulburările cognitive, arată Health Fitness Revolution.

Îmbunătățește concentrarea

Vezi și: Molecula care topește grăsimea. Medic: Soluția la pandemia de obezitate

Croșetatul reduce hiperactivitatea și îi ajută pe cei cu probleme să se concentreze pe un singur lucru. Îți oferă ceva tangibil la care să lucrezi, îndreptându-ți atenția către momentul prezent. Abilitatea de a-ți vedea imediat progresul întărește dorința de a te concentra asupra sarcinii la îndemână.

Întărește membrele superioare

Croșetatul nu este un concurs de viteză, prin urmare, puteți lucra în propriul ritm. Acțiunile sale ritmice pot ajuta de fapt în prevenirea artritei și tendinitei. Intervalele mici de croșetat vă permit să vă exersați brațele și mâinile fără a exercita o forță excesivă care poate duce la daune musculo-scheletice.

Detoxifiere mentală

Oferă o modalitate practică de a lua o detoxifiere digitală. Într-o lume saturată de tehnologie, este atât de ușor să fii lipit de dispozitive digitale care sintetizează activități, mai degrabă decât să le faci efectiv în realitate. Croșetatul este o modalitate simplă și accesibilă de a vă separa de tehnologie. Diminuează presiunea asupra ochilor indusă de luminile artificiale și te ajută să apreciezi timpul.

Vezi și: Migrenele, cauzate de deshidratare. Apa cu lămâie, un remediu natural

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel