Criza pandemică: Ungaria va trata 50 de pacienți Covid-19 din România
13 oct, 14:42

Terapie Intensivă      Foto: RoVaccinare
Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

De asemeena, Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de medicamente favipiravir, potrivit unui anunţat făcut, astăzi, pe Facebook de ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, arată unele surse citate de Realitatea.net.

"Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României. În prima etapă, la începutul săptămânii viitoare vom trimite 1000 de cutii din medicamentul favipiravir. Acest medicament oferă şanse bune – în unele cazuri – de a evita sau de a trata simptomele mai severe cauzate de coronavirus", a mai spus Szijjártó.

Potrivit lui Szijjártó, cu cât apărarea vecinilor este mai eficientă, cu atât mai bine va fi şi pentru cetățenii ungari. Oficialul a precizat, de asemenea, că discuţiile vor continua "cu privire la alte modalităţi de ajutorare".

G Ad:

Ştiri Recomandate

Anticorpii monoclonali, soluție pentru criza COVID-19. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE: Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19
Semne și simptome ciudate care pot arăta că ai Parkinson
Circa 10.000 de doze de anticorpi monoclonali vor ajunge în România
Horoscop 25 octombrie: Zodiile care dau de greu la muncă
3 mituri despre persoanele slabe: nu, NU POT mânca tot ce vor
Trei zodii care nu fac compromisuri și sunt greu de mulțumit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri