CRIZĂ DE MEDICAMENTE COVID-19: India blochează exportul de REMDESIVIR. România ar putea fi afectată

Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
India oprește temporar exportul de Remdesivir pentru tratamentul COVID-19, după ce a înregistrat peste 152.000 de cazuri noi pe zi. 

Cererea pentru medicamentul antiviral Remdesivir a crescut la nivel mondial, dar și cazurile din India continuă să crească. Într-o singură zi, India a înregistrat 152.879 de cazuri, chiar dacă autoritățile au lansat un „festival al vaccinului”, de patru zile, pentru a intensifica campania de vaccinare din țară.

Drept urmare, autoritățile indiene au oprit temporar, duminică, exporturile pentru medicamentul antiviral Remdesivir. 

Autoritățile sanitare indiene au declarat că creșterea numărului de cazuri a condus la o „creștere bruscă a cererii” de Eemdesivir și că există „potențialul de creștere suplimentară a acestei cereri în zilele următoare”.

Șapte firme din India produc medicamentul Remdesivir creat de gigantul farmaceutic american Gilead care s-a arătat promițător în tratament pentru COVID-19, dar Organizația Mondială a Sănătății a spus că medicamentul are „un efect minor sau deloc” asupra mortalității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel