Creșterea în greutate în perioada pandemiei: studiile arată cifre îngrijorătoare

Excesul de greutat     FOTO: Unsplash
Un studiu arată cât de mult au luat în greutate oamenii, în medie, în perioada pandemiei. 

Multe persoane se plâng că s-au îngrășat în timpul pandemiei. Era de așteptat, deoarece lipsa activității, sedentarismul duce la creșteri în greutate.

Un mic studiu, descris într-o scrisoare de cercetare publicată online recent, de către JAMA Network Open, a analizat peste 7.400 de măsurători ale greutății auto-raportate de la aproximativ 270 de bărbați și femei de vârstă mijlocie din toată țara din februarie până în iunie 2020. În această perioadă de timp, greutatea participanților a crescut constant cu aproximativ 1,5 kilograme pe lună, citează Harvard Medical SChool.

Dacă această creștere lunară în greutate ar fi continuat din februarie 2020 până în iunie 2021, aceasta ar fi o creștere în greutate de 25 de kilograme. Asta e mult. Pentru majoritatea oamenilor ar însemna că au devenit supraponderali sau obezi, chiar dacă înainte de pandemie nu au avut această problemă.

Kilogramele în plus pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli de inimă și diabet. Dacă ați luat câteva kilograme recent, nu trebuie să vă grăbiți să le dați jos. Reduceți treptat caloriile suplimentare și creșteți activitatea fizică - chiar dacă sunt doar câteva minute suplimentare de mers pe jos pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel