Crema de față, esențială pentru îngrijirea tenului. Ce se întâmplă dacă aplici prea multă

crema de fata - FOTO: Freepik@valuavitaly
Crema de față este esențială pentru îngrijirea tenului. Dar ce se întâmplă atunci când aplici prea multă cremă.

Crema de față este un produs cosmetic nelipsit din trusa de îngrijire a femeilor. Chiar și bărbații ar trebui să o folosească. Ce se întâmplă atunci când aplici prea multă cremă pe față.

Niciun bărbat sau femeie de pe fața Pământului nu este la fel. Fie că este vorba de înălțime, greutate, culoarea ochilor sau a părului său tonul pielii, oamenii sunt diferiți în mod distinct. Nevoile fiecărei persoane sunt, de asemenea, individuale. Când vine vorba de îngrijirea pielii, cremele hidratante ajută la refacerea lipidelor naturale și a substanțelor grase ale pielii.

Vezi și: Pupilele dilatate, cauze și tratament. Cum îți trădează ochii emoțiile pe care le simți și bolile de care suferi 

Ce se întâmplă când aplici prea multă cremă pe față

Aplicarea unei cantități prea mai de cremă poate avea efecte adverse. O cantitate prea mare de cremă poate afecta negativ funcțiile normale ale pielii dacă este aplicată în condiții greșite. Este important să înțelegeți că pielea este un organ viu, care respiră. De fapt, este cel mai mare organ din corpul uman. La fel ca și celelalte organe din corpul tău, funcțiile pielii tale pot fi perturbate, provocând nereguli la comportamentul său biologic normal.

Când stai în pat, pielea ta lucrează mai greu decât o face în timpul zilei pentru a se întineri. Unii medici susțin că pe timp de noapte este o bună oportunitate de a aplica crema hidratantă, în special pentru a o sigila după o baie.

Dar unii susținători ai soluțiilor naturale de îngrijire a pielii susțin că aplicarea unei creme hidratante pe timp de noapte poate perturba ciclul natural al pielii și poate face pielea și mai uscată, arată How Stuff Works.

Vezi și: Regenerarea creierului, posibilă. Cât de aproape este momentul în care demența ar putea fi tratată

Cum se aplică crema

Vom arunca o privire la ceea ce se întâmplă atunci când nu se aplică tipul corect de cremă hidratantă la momentul corect. După cum veți vedea, este mai mult o chestiune de modul în care aplicați crema hidratantă decât cantitatea pe care o utilizați.

O mulțime de oameni cred că ar trebui să utilizați cremele hidratante atunci când aveți pielea uscată denumită medical xeroză. Dar acesta este momentul nepotrivit pentru a aplica crema hidratantă. Cel mai bine este să aplici crema hidratantă imediat după ce te usuci, atunci când pielea ta este rehidratata şi în starea ideală pentru a etanșa umezeala. Mai mulți factori pot face ca pielea să devină uscată, inclusiv aerul uscat, expunerile lungi la apă caldă, săpunurile, hainele chiar efectele secundare ale medicamentelor.

Xeroza extremă poate duce la dermatită sau iritații ale pielii

Cremele hidratante pot afecta pielea în cazul unor persoane. Modul în care acestea reacționează cu pielea ta în cele din urmă depinde de corpul tău. Cremele hidratante cu uleiuri naturale funcționează bine pentru persoanele cu piele normală. Unele dintre cele mai comune ingrediente sunt uleiurile de migdale, floarea-soarelui, soia și măsline sau extractele de jojoba.

Pentru alții cu piele extrem de uscată, poate fi necesară o cremă hidratantă mai groasă. Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să evite cremele hidratante care conțin parfumuri și alte substanțe chimice. De asemenea, cel mai bine este să evitați săpunurile dure și gelurile de duș care conțin parfumuri, deoarece acestea pot provoca iritații ale pielii.

Vezi și: Pielea exfoliată între degetele de la picioare, cauze. Chiar și șosetele ar putea avea un rol

Dermatita pielii

Dermatita poate fi cauzată de ceva la fel de comun ca materialul unei benzi de ceas. În unele cazuri, medicii pot recomanda o cremă hidratantă pentru a combate efectele dermatitei uşoare.

După cum puteți vedea, hidratarea este bună pentru pielea ta și poate servi mai multor scopuri. Se reduce la a face acest lucru în mod corect. Experimentează cu crema hidratantă până când găsești una care se potrivește cel mai bine pielii tale. Mai gros nu înseamnă întotdeauna mai bine. Dacă aveți pielea normală, puteți folosi chiar și o loțiune. Cremele hidratante mai groase sunt mai frecvent necesare pentru pielea mai uscată.

Din nou, nu așteptați ca pielea să fie uscată și descuamată înainte de a aplica o cremă hidratantă. Ai pierdut deja umiditatea pielii în acel moment. Spălați și rehidratați-vă pielea, apoi aplicați crema hidratantă. Acum că știi mai multe despre hidratare, ar trebui să poți găsi o rutină potrivită pentru a-ți menține pielea sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel