Cremă caramel de POST, rețetă din 4 ingrediente simple. Rapid și foarte bun!

Această cremă caramel de post este făcută din ingrediente simple, banale și la îndemâna tuturor. Este perfectă ca topping pentru negresa de post sau pentru orice alt desert de care ți-e poftă. 

Ingrediente:

400 g zahăr tos

2 lingurițe oțet de vin alb

100 g margarină (rama pentru prăjituri)

200 ml lapte de soia

Mod de preparare:

Într-o crăticioară pune zahărul și oțetul de vin alb și potrivește temperatura undeva între mic și mediu, având grijă ca să nu se ardă. Zahărul trebuie topit lent.

Când zahărul se topește și prinde culoarea chihlimbarului, redu temperatura la mic sau ia crăticioara de pe foc. Adaugă margarina și amestecă până se omogenizează și nu mai dă în clocot.

Adaugă laptele și fierbe la foc mic, undeva în jur de 7-10 minute, amestecând încontinuu, în funcție de cât de puternică este temperatura. Verifică din când în când consistența sosului. Adaugă caramel într-un pahar cu apă rece. Dacă obții biluțe mici care ajung pe fundul paharului fără a se topi, înseamnă ca sosul este gata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel