Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Craiova: Caravana de screening a cancerului de col uterin a început testările în mediul rural
22 oct, 10:33
Unitatea mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin merge săptămânal în satele și comunele doljene, unde o echipă de medici ginecologi fac testări gratuite pentru prevenția și depistarea cancerului de col uterin.
Cancer

Unitatea mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin trimisă de către Ministerul Sănătății la SCJU Craiova în 2018 merge săptămânal în satele și comunele doljene unde o echipă de medici ginecologi de la SCJU Craiova fac testări gratuite pentru prevenția și depistarea cancerului de col uterin, potrivit unui comunicat de presă al SCJU Craiova.

Cu ajutorul unității mobile se dorește depistarea la timp a cancerului de col uterin în rândul femeilor. În Secția de Obstetrică-Ginecologie a SJU Craiova ajung zilnic, în medie, trei femei cu cancer de col uterin în stadiu avansat. Unitățile mobile au fost achiziţionate pentru a creşte capacitatea tehnică a reţelei naţionale de screening în vederea îndeplinirii programului naţional de testare a cancerului.

Spitalul Județean de Urgență (SCJU) Craiova este centrul regional din Oltenia care derulează programul național de prevenție a cancerului de col uterin. Programul se adresează gratuit tuturor femeilor cu vârste între 25 și 64 de ani.  

„Ne dorim ca pacienții și asociațiile de pacienți să știe că la SCJU Craiova găsesc mereu o ușă deschisă, ca la orice problemă întâmpinată conducerea spitalului trebuie să fie prima sesizată.

Ne dorim să dezvoltăm mai multe programe de prevenție și educație medicală, să creștem accesul la serviciile medicale  și încrederea în unitățile medicale de stat, în care lucrează aceeași medici din sistemul privat.

SCJU Craiova își propune în perioada următoare să dezvolte acțiuni prin care să informeze și conștientizeze atât pacienții cât și medicii asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au, dar și măsuri pentru crearea unui mediu propice desfășurării actului medical în condiții de profesionalism și de respect pentru pacienți”, se mai arată în document.

Tromboliză, după ani buni, la Craiova 

La SCJU Craiova se face tromboliză, după ani buni în care pacienții nu au putut benficia de această procedură. Astfel, pacienții care suferă un accident vascular cerebral ischemic (AVC) pot beneficia de tromboliză și la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova. Problema aparatelor CT (computer tomograf) care nu funcționau a fost rezolvată, iar medicii dispun de aparatura și medicația necesară efectuării trombolizei.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova derulează programul național de tromboliză, iar, în acest moment pacienții pot beneficia de un astfel de tratament. Secția de Neurologie a fost dotată în ultimele luni cu șase paturi noi dotate cu monitor, cu funcții speciale pentru urmărirea bolnavului. 


Ştiri Recomandate

Grijă ce mâncați de sărbători! Comercianți de la un târg de Crăciun, amendați
Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senat: E nevoie de schimbarea legii rezidențiatului
Lapte praf, mii de cutii în depozitul DSP Olt. Cum ajunge la beneficiari
Ambulatoriul Spitalului Siret, extins și modernizat cu milioane de euro. Va avea jacuzzi și saune
Rezidențiat. Reacția studenților la propunerea Ministerului Sănătății
Aparatură medicală performantă la Spitalul Județean Brăila. Valoarea investiției
Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Raed Arafat, susținut de zeci de medici. Aceștia amenință cu proteste
Comentarii