COVID: Scandal în Polonia după ce cinci parlamentari antivacciniști au defilat cu o pancartă cu un slogan de inspirație nazistă

Cei cinci parlamentari polonezi sub sloganul antivaccinist de inspiratie nazista. Foto: Print screen Twitter
Muzeul Auschwitz și premierul polonez denunță un slogan de inspirație nazistă folosit de protestatarii antivacciniști la un miting. Protestatarii au avut în frunte cinci parlamentari polonezi!

Muzeul Auschwitz și premierul Poloniei i-au denunțat miercuri pe protestatarii „fără rușine” și „fără minte” împotriva vaccinării contra COVID-19 care au arborat o pancartă pe care era pictat un mesaj inspirat de semnul de tristă amintire de la intrarea în celebrul lagăr de exterminare nazist.

Pe bannerul incriminat, arborat marți la o manifestație care a avut loc la Varșovia, era scris: „Vaccinarea te eliberează”, amintind de lozinca „Arbeit macht frei” (Munca te eliberează) de la intrarea în lagărul de la Auschwitz și în alte lagăre naziste.

Protestul anti-vaccinare a fost organizat de deputați ai partidului de extremă dreapta Confederația împotriva a ceea ce ei au calificat drept „programul de vaccinare forțată” al Poloniei.

„Inscripția „Arbeit macht frei” este una dintre imaginile urii umane. Folosirea unui simbol al suferinței victimelor de la Auschwitz - cel mai mare cimitir din Polonia și din lume – este o manifestare scandaloasă a corupției morale” și „este deosebit de rușinos ca reprezentanți ai Legislativului Polonez să facă acest lucru”, a transmis, pe Twitter, Muzeul Auschwitz.

Parlamentarii polonezi care au participat la mitingul respectiv sunt Artur Dziambor, Robert Winnicki, Konrad Berkowicz, Janusz Korwin-Mikke și Grzegorz Braun. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel