COVID ar fi avut șanse mici să declanșeze o pandemie, pretinde un studiu. Cercetător: poate nici n-am fi știut vreodată

Spital din Wuhan    Foto: Xinhua Video
Un studiu care analizează cum și când a apărut infecția COVID în China susține că virusul avea șanse mici să declanșeze o pandemie.

Oamenii de știință au analizat, într-un studiu, când și cum a apărut infecția COVID în China. Calculele lor arată că, dacă primul om s-a îmbolnăvit de COVID în octombrie 2019, virusul avea șanse mici să declanșeze o pandemie. Cercetătorii mai susțin că un cumul de condiții ar fi condus virusul în piața Wuhan și i-ar fi dat virusului impulsul de care a avut nevoie pentru a se răspândi pe glob.

”A fost furtuna perfectă - acum știm că virusul a avut nevoie de o breșă sau două pentru a se răspândi în felul acesta. Dacă lucrurile ar fi fost cu foarte puțin diferite, dacă persoana care a dus virusul în piața din Wuhan ar fi decis să nu meargă în ziua aceea sau dacă ar fi fost prea bolnavă pentru a ieși din casă, probabil că răspândirea nu ar fi avut loc. Poate nici n-am fi știut vreodată despre asta”, consideră Michael Worobey, profesor de biologie evolutivă la Universitatea din Arizona, care a participat la studiu, potrivit DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel