COVID-19 - Un nou record la numărul de îmbolnăviri: 19.649 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore
21 ian 2022, 11:04

Coronavirus, COVID, oameni pe stradă. Foto colaj: Pexels
Un nou record a fost înregistrat în privința numărului de infectări COVID-19. Astfel, 19.649 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.649 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 49 de decese. Nu sunt raportate decese  anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Pacienții care deja au fost conformați cu Covid-19 pot fi asistați de acum în centrele de evaluare special deschise în acest scop. 

În urmă cu o săptămână, ministrul Sănătății, prof dr  Alexandru Rafila, anunța că în România se vor deschide în jur de 160 de centre de evaluare a pacienților confirmați cu COVID, unde aceștia vor fi consultați de medici de specialitate și de unde vor primi tratamentele de care au nevoie, inclusiv – anticorpii monoclonali și terapiile orale - cele de ultimă oră. 

Mai exact, toți cei care au un test pozitiv se pot prezenta la aceste centre, unde vor fi evaluați de medici specialiști, care vor stabili dacă persoană în cauză are o formă asimptomatică, ușoară, medie sau gravă de COVID și, în funcție de asta unde cine și cine îi tratează. Adică, formele asimptomatice pot fi supravegheate de medicul de familie, cele ușoare și medii sunt tratate de medicii de la aceste centre de evaluare, iar cele grave sunt, practic, internate, întrucât aceste centre funcționează în spitale care tratează pacienți COVID-19. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Educația, efecte asupra sănătății. Patru ani de studii scad riscul de a dezvolta anumite boli

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?