COVID-19: Turcia, carantină totală din 31 decembrie până pe 4 ianuarie

Piața Taksim, Istanbul
Turcia va impune o carantină totală timp de patru zile pentru a stopa răspândirea COVID-19, a anunțat luni președintele Recep Tayyip Erdogan.

La nivel național, în Turcia va fi impusă carantină totală, care va presupune o interdicție de circulație începând de la ora 21.00 în ajunul Anului Nou și care se va încheia la ora 5.00, pe 4 ianuarie 2021, a spus președintele Recep Tayyip Erdogan, după o ședință a cabinetului.

În acest timp, oamenii vor trebui să rămână acasă, iar până în acest moment nu au fost stabilite posibilele excepții. În Turcia au mai fost impuse astfel de măsuri, timp în care magazinele și supermarketurile au rămas deschise, în timp ce restaurantele și cafenelele au fost închise.

Ministrul Sănătății Fahrettin Koca a raportat că Turcia a înregistrat, în 24 de ore, 229 de decese asociate COVID-19, cel mai mare număr zilnic de până acum, dar și 29.617 de cazuri noi de infecție în același interval.

Măsurile au fost deja înăsprite la începutul lunii decembrie, cu interdicții de circulație de weekend, în timp ce de luni până vineri nu se poate circula între orele 21:00 și 05:00, notează Agerpres. 

Asociația Medicală Turcă (TTB), care a exprimat îndoieli cu privire la datele despre coronavirus comunicate de guvern, a avertizat că spitalele de stat se află la capacitate maximă, cu unități de terapie intensivă supraaglomerate. Turcia, care are o populație de 83 de milioane de oameni, a raportat până acum un total de 1,86 milioane de infecții și 16.646 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel