COVID-19, chiar te poți reinfecta? Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu explică

Alertă de coronavirus
Chiar te poți reinfecta cu COVID-19? Răspunsul în oferă medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu într-o postare pe Facebook. 

COVID-19, reinfectare. Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu face o serie de precizări privind eventuala reinfectare cu COVID-19.

Acestea notează pe Facebook:

”Panică cetățeni, indusă mass-media, cu posibilitatea reinfectării cu noul coronavirus. De fapt:

1. Pot fi erori de recoltare a probelor din faringe și din nas pentru analiză. Apar astfel rezultate fals pozitive sau fals negative.
2. Kitul folosit pentru testare nu este OK. Poate da erori (fals pozitiv/fals negativ).
3. Există și alte teste care pot evidenția dacă pacientul respectiv a dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Și la noi sunt teste rapide care, bine utilizate, au o sensibilitate și o specificitate foarte mare (peste 95%) în a spune dacă pacientul s-a imunizat sau nu împotriva virusului.
4. Chiar dacă se mai regăsește virusul, pacientul are de obicei o stare foarte bună + îi găsești anticorpi. Deci nu înseamnă că dezvoltă din nou COVID-19.
5. Există (f rar) persoane care pot repeta o boală infecțioasă (nu este specific pentru COVID-19). Aceste persoane au însă niște deficiențe imunitare majore sau fac o altă boală care le scade brusc imunitatea.

Concluzie: imunzarea la COVID-19 există și este foarte bună. Nu trebuie să ne sperie niște erori de recoltare/testare a prezenței virusului sau niște excepții”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel